Prethodni članak
Sljedeći članak

'Moji unikatni radovi za djecu putuju po cijeloj Europi, Americi i Australiji'

Nevenka Bajzek već nekoliko godina ima zanimljiv hobi – izrađuje simpatične stvarčice za najmlađe


Nevenka Bajzek odjevni je tehničar i bavi se isključivo svojom strukom. Kako nam je rekla, slučajno je došla na ideju da radi jastučiće, poplunčiće i razne druge sitnice za djecu.

- Radila sam jastučić prijateljičinoj kćeri prije nekih 8 godina, ona ga je odnijela na posao i od tuda je sve krenulo. Počela sam s jastučićima, zatim je netko tražio prekrivač pa poplunčić, ogradicu za dječji krevetić itd. Radim i podloge za kolica, razne didaktičke platnene igračke, slinčeke, trakice za kosu, platnene torbe, pregače. Sve što se da šivati - priča nam vješta Nevenka. Odnedavno je počela raditi i nakit s epoxy smolom. Radi i razno sušeno, prešano cvijeće, suhe vrganje, školjkice, a kako kaže, zalijeva ih s epoxy smolom u kalupima te dobiva prekrasne privjeske za ogrlice, ključeve, magnete. - Prvenstveno radim za djecu i to se najviše traži zbog poklona za rođendane, krštenja ili priglede, a interes kupaca je dobar - objašnjava nam Nevenka i dodaje kako se svi njezini radovi mogu vidjeti na stranici njezine domaće radinosti DONA Rukotvorine-L'cheche i na njezinom Facebook profilu. Nevenka dnevno uz šivaću mašinu provede i do šest sati.

- Ovaj posao me iskreno i opušta. Radim ono što volim, a ujedno izražavam svoju kreativnost. Sve radim po narudžbi, što da znači kupac sam bira motiv i boju. Ponekad, ovisno o motivu, za izradu jednog jastučića potrošim i do 2 sata - govori ova kreativka. Naglašava da su svi njezini radovi unikatni, a sve je rađeno ručno.

- Volim kad netko poželi nešto što nisam do tada radila pa mi da ideju za daljnje radove. Posebno me veseli kada se netko javi nakon nekoliko godina i kaže da se djetetu jastučić od habanja istrošio i da želi opet isti jer ne može bez njega spavati. Volim i kad me netko nazove sa sasvim drugog kraja Hrvatske i poželi nešto jer je kod nekoga to vidio. Moji radovi su, koliko znam, otputovali su većim dijelom Europe, ima ih u i Americi i Australiji - završava Nevenka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook