Prethodni članak
Sljedeći članak

'Općina Mihovljan jedina u KZŽ nema vatrogasni dom, nadamo se da će Vlada na sjednici u Krapini imati sluha i podržati naš projekt'

MIHOLJE Općina Mihovljan večeras je održala svečanu sjednicu Općinskog vijeća


Mihovljan na blagdan sv. Mihaela Arkanđela slavi Dan općine i Župe. Tim je povodom večeras održana svečana sjednica Općinskog vijeća općine Mihovljan. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Željko Čleković, a godinu je rezimirao načelnik Zlatko Bartolić. Istaknuo je kako je izvršenje proračuna za 2018. godinu iznosilo 4.321.010, 23 kuna i da je najveći dio sredstava utrošen u asfaltiranje i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, gradnju nogostupa, proširenje javne rasvjete, uređenje općinskih prostorija i izradu projektne dokumentacije. Općina Mihovljan je u 2018. ostvarila i kapitalnu potporu od Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva graditeljstva  u iznosu od 580 tisuća kuna.  Ulaže se trud, rekao je načelnik, da se osigura ostanak mladih obitelji na našim bregima, time što se daruje novorođene, sufinanciraju vrtići, prijevoz učenika, školska kuhinja, radne bilježnice, stipendira učenike i studente... Brine se i za socijalno potrebite, ali i za poljoprivrednike, obrtnike i poduzetnike.

-U ovoj godini prema prijedlozima MO Mihovljan, Kuzminec i Gregurovec trenutno se vrši asfaltiranje 10 nerazvrstanih cesta u dužini 3,5 km, investicija vrijedna preko milijun kuna, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva graditeljstva. U tijeku je i sanacija klizišta uz nerazvrstanu cestu Klanečnica koju Hrvatske vode sufinanciraju u 65% iznosu.  – rekao je u svom izlaganju načelnik Bartolić, naglasivši  da se trude i vode računa o ravnomjernom razvoju svih naselja.  Istaknuo je da se posebna pažnja posvećuje velikim projektima. To su izgradnja dječjeg vrtića, čija će se odluka o izgradnji uskoro donijeti.  - Općina Mihovljan  kreće i u zajednički projekt izgradnje Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, dislocirane jedinice za pružanje usluga u zajednici Mihovljan. U tijeku je tako javna nabava za izradu projektne dokumentacije. Nositelj projekta je Centar Zajezda kojemu je Općina Mihovljan darovala nekretninu i koji će se javiti na natječaj 16. listopada – rekao je načelnik.  Spomenuo je i kako je Općina Mihovljan jedina koja u KZŽ nema vatrogasni dom i da su do sada dva puta primili odbijenicu. – Mi i dalje ne gubimo nadu te se nadamo da će Vlada na sjednici koja će biti u Krapini imati  sluha i podržati naš projekt – zaključio je Bartolić, zahvalivši svima po redu za veliki doprinos u realizaciji brojnih ciljeva.

Čestitke u ime kolegica i kolega zagorskih općina i gradova uputio je načelnik općine Budinščina Radovan Hercigonja i vlasnik Školske knjige Ante Žužul pohvalivši rezultate i trud Mihovljančana te pozvavši na zajedništvo, ali i demografsku obnovu. Svoje viđenje rezultata na području Mihovljana dali su i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki koja je istaknula da su ovakve male općine itekako vrijedne opstanka, pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Tušek te izaslanik predsjednika Sabora RH i predsjednika Vlade Žarko Tušek koji se osvrnuo u na gradnju vrtića u Zagorju, naglasivši  da smo trebali postaviti jasnije okvire, kako nam se ne bi događalo upravo ovo što nam se događa, a to su prevelike cijene izvođača radova za njihovu gradnju.

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su i priznanja učenicama koji su tijekom cijelog svog osnovnoškolskog obrazovanja u prošlogodišnjoj generaciji postizali odličan uspjeh. To su Jann Habuljko, Ana – Marija Petrač, Sara Risek, Elena Šlopar i Nives Tenšek. Prigodan znak pažnje uručen je i njihovim razrednicama Ivanki Bartolić i Branki Klarić. U kulturno – umjetničkom programu sudjelovali su učenici osnovne škole.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook