Prethodni članak
Sljedeći članak

Modernizacija tekstilne industrije uvođenjem IKT rješenja i opreme

Ukupna vrijednost investicije je 502.500,00 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 277.900,00 kuna.

Kunateks d.o.o., specijalizirano za proizvodnju i plasman zaštitne odjeće, pokreće projekt u svrhu poboljšanja učinkovitosti proizvodnje te integracije poslovnih procesa. Poduzeće kontinuirano raste i razvija se, međutim uslijed ograničene razine tehnološke spremnosti u poslovanju i proizvodnom procesu, ne može odgovoriti na zahtjeve tržišta u sektoru tekstilne industrije. Kao posljedica navedenog dolazi do neučinkovite upotrebe resursa, nemogućnosti integracije poslovnih funkcija, neefikasnosti poslovnih i proizvodnih procesa što onemogućuje jačanje tržišne konkurentnosti.

Provedbom predmetnog projekta reagira se na problem nedovoljne efikasnosti poslovanja zbog zastarjelih softvera koji se koriste u proizvodnom procesu, problem nepostojanja softvera za praćenje cjelokupnog poslovnog procesa te dotrajale informatičke opreme koju poduzeće koristi.

Sukladno navedenom, nabavlja IKT rješenja i opremu kako bi unaprijedio poslovne procese koji u konačnici jačaju tehnološku spremnost i konkurentnost poduzeća.

Ukupna vrijednost investicije je 502.500,00 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 277.900,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Korisnika KUNATEKS d.o.o.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook