Prethodni članak
Sljedeći članak

SRAMOTNO: Mladić pretučen na ulici jer je nosio dres Livaje, sumnja se na navijača BBB


Uznemirujuć incident dogodio se 23.studenog 2022. godine oko 10 sati u Horvaćanskoj ulici u Zagrebu, doznaje Večernji list.

Tom je prilikom, nekoliko minuta pred početak utakmice Hrvatske i Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nepoznati počinitelj na pločniku presreo 19-godišnjeg mladića, tjelesno ga napao te mu uz prijetnje otuđio dres hrvatske reprezentacije.

Razlog napada, neslužbeno je potvrđeno Večernjem listu iz zagrebačke policije, dogodio se jer je 19-godišnjak, inače Zagrepčanin, nosio dres Marka Livaje, hrvatskog reprezentativca i igrača splitskog Hajduka.

Napadač je prema neslužbenim informacijama pripadnik navijačke skupine BBB. Napadnuti mladić je cijeli slučaj prijavio policiji koja još uvijek traga za počiniteljem. "Nepoznati počinitelj uz verbalnu prijetnju i uporabom tjelesne snage počinio razbojništvo nad 19-godišnjakom i otuđio hrvatski navijački dres. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, dok je kriminalističko istraživanje u tijeku", kazali su iz PU zagrebačke, piše Večernji.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci u Branimirovoj ulici u Zagrebu nekoliko BBB-a zaustavilo je vozilo i napalo 9-godišnje dijete koje je na sebi imalo dres Hajduka, također s potpisom Marka Livaje. Međutim, kod najnovijeg incidenta u Horvaćanskoj ulici napadu nije kumovao antagonizam navijača Dinama i Hajduka pošto je napadnuti mladić bio odjeven u hrvatski reprezentativno dres sa šahovnicom, piše Večernji.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook