Prethodni članak
Sljedeći članak

Mještani sami počeli graditi sjenicu kraj škole: Djeca će moći imati nastavu na otvorenom


Nakon mnogobrojnih održanih sastanaka, planiranja i dogovora o početku izgradnje vrtne sjenice u PŠ Selnica, isti su započeli u petak, 29. srpnja. I ove godine OŠ Marija Bistrica prijavila se na projekt Participativnog dječjeg proračuna KZŽ s idejom kako bi omogućila svojim učenicima boravak i održavanje nastave na otvorenom, odnosno kako bi se izgradila vrtna sjenica.

Ideju su prepoznali i na Županiji te su dobivena sredstva u iznosu od 18.000 kuna. ''Svjesni kako nam to neće financijski biti dovoljno, kako bismo ostvarili naše želje i omogućili našim učenicima bolje uvjete, započeli smo niz sastanaka s mjesnim odborom i DVD-om Selnica.'' – rekao je ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić.

''Već smo ranije pripremili sve kako bi naša Područna škola zablistala i bila sigurna za naše učenike te smo uklonili stare dimnjake, asfaltirali parkiralište i prilaz školi, uklonili velik broj starih jela, među kojima su mnoge već pokazale dotrajalost i opasnost za naše učenike i vrtnu sjenicu. Vrtnom sjenicom započeli smo uređivanje okoliša PŠ Selnica s ciljem da dodatnim popratnim predmetima i biljkama uredimo našu školu kako bi naši učenici voljeli dolaziti i igrati se na njezinim površinama.'' – kaže Karajić.

''Ovom prilikom zahvaljujemo se posebno Jurici Mitrečiću koji se uvijek odazove na naše molbe da pokrenemo aktivnosti za našu Područnu školu te se zahvaljujemo Mladenu Pozaiću, Vladi Vajdiću, Ivicu Bukviću i Vladi Hižaru na aktivnostima i radovima. Sa željom da naša vrtna sjenica zablista u punom sjaju i bude učionica - alternativa učenicima u slučaju epidemije i boravka na svježem zraku bez maski, zahvaljujemo se i svima unaprijed koji će pomoći u realizaciji jednog ovakvog hvalevrijednog projekta.'' – zaključio je Karajić. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook