Prethodni članak
Sljedeći članak

Mjesec hrvatske knjige u Svetom Križu Začretju u punom je jeku, mnoštvo je događanja u školskoj i Općinskoj knjižnici i čitaonici

Na službenim stranicama Općine Sveti Križ Začretje i na naznačenim mjestima u tekstu mogu se pogledati dvije virtualne izložbe udruge Zvirek, predstavljanje knjige Zvonka Mršića i izložba karikatura Rudija Stipkovića


Mjesec hrvatske knjige, koju u Svetom Križu Začretju provodi Općinska knjižnica i čitaonica u suradnji sa školskom knjižnicom Sveti Križ Začretje, u punom je jeku kao i aktivnosti povodom njega. Ovogodišnje tema je „Razlistaj se“ pa se u školi priča o knjigama, čitanju, prirodi, ekologiji, tehnologiji i medijskoj pismenosti. Svaki razred zasebno dolazi u knjižnicu na tematske radionice, skupina učenica je sudjelovala na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a postavljena je i izložba knjiga o prirodi.

 

Cijela škola sudjeluje u dovršavanju panoa za Mjesec hrvatske knjige koji je postavljen u knjižnici. Učenici predmetne nastave nakon sudjelovanja u kvizu o ekološkoj informiranosti na pano stavljaju svoj razredni list, a učenici razredne nastave pano obogaćuju svojim razrednim knjižicama. Prvaši i drugaši izrađuju knjižice na temelju svojih zamisli o njihovim mogućnostima zaštite prirode.


 

U knjižnici slušaju priču 'Dječak u zvjezdanim čizmama' koja je popraćena lutkarskom izvedbom. Trećaši i četvrtaši koriste kocke za pričanje i pomoću njih sami smišljaju svoju ekološku priču koju i zapisuju u svoju knjižicu. - Do kraja Mjeseca knjige će pano u školi bit će prepun dječjih razrednih radova, a na ovaj način će informacija o Mjesecu hrvatske knjige doći do baš svakog učenika. Utjecanjem na dječju svijest o potrebi čuvanja prirode dajemo svoj doprinos boljoj budućnosti za sve nas! – poručuju iz škole.

 

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Svetom Križu Začretju otvorene su virtualne izložbe i promocija knjige Zdravka Mršića: 'Život – ugroza i zaštita'.
Tako se virtualna izložba udruge Zvirek 'Od konoplje do narodne nošnje' može vidjeti na službenim internetskom stanicama Općine Sveti Križ Začretje ili OVDJE!

Virtualnu izložbu udruge Zvirek 'Hiža moje bake' također se može vidjeti na internetskim stranicama Općine Sveti Križ Začretje i OVDJE!, kao i virtualno predstavljanje knjige Zdravka Mršića: 'Život – ugroza i zaštita' koja se također može vidjeti i OVDJE.
Podsjećamo da je već ranije otvorena virtualna izložba karikatura Rudija Stipkovića. Kao i sva ostala virtualna događanja i ona s može vidjeti na službenim internetskim stranicama Općine Sveti Križ Začretje i OVDJE!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook