Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Horvat na radnom sastanku s načelnikom Cvrtilom

Cvrtila: Jedan od naših najvećih problema trenutno su klizišta


Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat nastavio je dobru praksu obilaska terena i razgovora s čelnim ljudima gradova i općina, kako bi se upoznao s najvećim problemima s kojima su suočeni vodstvo i žitelji jedinica lokalne samouprave.

Horvat je tako u petak posjetio Krapinsko-zagorsku županiju, a radnom sastanku u Gradu Krapini nazočio je i načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila koji je ministra upoznao s problematikom klizišta na području općine.

- Iako ih imamo više, za nas je poseban problem klizište na području Donjeg Jesenja, u zaselku Kovačeci, s obzirom da su direktno ugroženi ljudi i imovina. Trenutno je opseg klizišta otprilike 80 metara, a teren je uslijed potresa sjeo dva metra. To je klizište bilo aktivno i prije, ali se uslijed potresa dodatno aktiviralo i stvorilo nove probleme, ugrozivši, odnosno oštetivši kuće. Jedna je kuća s crvenom naljepnicom, a nekoliko ih je narančaste procjene. Nažalost, stanje se iz dana u dan pogoršava i to je gorući problem koji bismo voljeli riješiti – istaknuo je Cvrtila.

Dodao je da ga posebno veseli što je ministar rekao da mehanizmi za rješavanje ovakvih problema postoje.

- Upoznao sam ministra s ovom problematikom i bit ćemo u daljnjoj komunikaciji. Nadam se da ćemo riješiti problem prije nego nam se stanje dodatno pogorša – zaključio je Cvrtila.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook