Prethodni članak
Sljedeći članak

U Klanjcu održana 15. jubilarna dodjela Pjesničke nagrade ''Antun Mihanović''

Na natječaj je pristiglo 99 radova


U Klanjcu je u četvrtak održana 15. jubilarna dodjela Pjesničke nagrade ''Antun Mihanović'' za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Ove godine pristiglo je 99 pjesama iz 9 škola, a bilo je uključeno 19 mentora.

U kategoriji srednjih škola prvu nagradu je osvojila Jana Šalec za pjesmu ''…jer je moja'', drugu Magdalena Blagec za pjesmu ''Zemla'', a treću Marta Mrzljak za pjesmu ''Zagorje'', sve tri iz Srednje škole Oroslavje. Jani i Marti mentorica je Karmela Šafarik – Todorović, a Magdaleni Jelena Tukač. U kategoriji osnovnih škola od 5. do 8. razreda prvu nagradu osvojila je Katja Skušić iz OŠ Oroslavje, mentorica Vesnica Kantoci, za pjesmu ''Ovih dana…'', drugu Nika Žagar iz OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, mentorica Antonija Krstić Peć, za pjesmu ''Domovina koja je živjela zauvijek'' i Lorena Grahovar iz OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, mentorica Dragica Gajšak za pjesmu ''Moj dedek'', a treću su podijelile Klara Juranić iz OŠ Krapinske Toplice, mentorica Mira Korbar za pjesmu ''Tratinčica'' i Lorena Cvilinder, OŠ Đure Prejca Desinić, mentorica Vedrana Gudek, za pjesmu ''Lijepi moj hrvatski''. Posebne nagrade u ovoj kategoriji dobili su Alen Miketić iz OŠ Marija Bistrica, mentorica Anita Klemar, za pjesmu ''Večerka'', Ellen Bogović iz OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, mentorica Tamara Harapin za pjesmu ''Najljepši je Klanjec grad'', te Anamarija Draganić iz OŠ Side Košutić Radoboj, mentorica Tamara Poljak za pjesmu ''Blago Hrvata''.

U kategoriji osnovnih škola od 1. do 4. razreda prvu nagradu osvojila je Petra Jambrešić, OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec, mentorica Mira Petek za pjesmu ''Boje mojega kraja'', drugu Lota Belošević, OŠ Oroslavje, mentorica Snježana Sitarić Knezić za pjesmu ''Zeleni mouj kraj'', a treću su podijelile Marta Plečko Harapin, OŠ Antuna MIhanovića Klanjec, mentorica Dubravka Jelušić, za pjesmu ''Antun Mihanović'' i Marta Grden iz OŠ Oroslavje, mentorica Snježana Sitarić Knezić za pjesmu ''Jesen v Zagorju''. Posebne nagrade u ovoj kategoriji dobili su Dominik Antolić, OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec, mentorica Barbara Bogović za pjesmu ''Leptir'' i Petra Lacković, OŠ Marija Bistrica, mentorica Biserka Ciglenečki za pjesmu ''Moj bracek''. U kategoriji učenika s posebnim potrebama prvu nagradu dobila je Lana Zebec za pjesmu ''Če bi štel'', a drugu Božidar Antonio Hrgetić za pjesmu ''Moje Zagorje'', oboje iz OŠ Oroslavje, mentorica Vesnica Kantoci, a treću nagradu Ivan Orešković iz OŠ Ante Kovačića Zlatar, mentorica Veronika Podobnik za pjesmu ''Moja domovina''.

U stručnom povjerenstvu za odabir radove bile su Ljubica Ribić, Branka Tuđa Kanceljak i Marija Hlebec. Uz čitanje pjesama samih autora čije su pjesme nagrađene, u suradnji s klanječkom OŠ Antuna Mihanovića pripremljen je i kratki glazbeno-scenski program. Na početku prisutnima su se obratili ravnateljica Gradske knjižnice Klanjec Maja Vukina Bogović, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu KZŽ-e Mirjana Smičić Slovenec. Oni su dodjeljivali i nagrade, a uz njih i predsjednik Kulturnog vijeća KZŽ-e Nikola Kristić. Ujedno je predstavljena i prigodna poštanska marka sa likom Antuna Mihanovića, o kojoj je kao i o prigodnom žigu više rekao Ivan Drašković iz Filatelističkog društva ''Zaboky''. Cijelo događanje održano je na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu, na otvorenom, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i to točno na 225. godišnjicu rođenja Antuna Mihanovića.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook