Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Filipović o optužbama da je lagao: 'Nekorektno je da me se pokušava uokviriti u tu aferu s kojom nemam veze'


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović prošlog je tjedna izjavio da glavnog osumnjičenog za golemu pljačku Ine Damira Škugora poznaje tek površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel ni razmijenili poruku. No, tjednik Nacional u svom novom izdanju tvrdi da je Filipović lagao. Kako navodi tjednik, pozivajući se na visoki pravosudni izvor koji o tome ima neposredna saznanja, Filipović je tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i s njim je komunicirao oko HEP-a, piše Index.

"Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u mjerama. Redovno i često su komunicirali, najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a", rekao je Nacionalov pravosudni izvor.

Filipović je oko 12:20 počeo presicu. "To je laž", rekao je. "Nacional je napisao da sam promijenio frizera i da se šišam tamo gdje i Plenković. To je laž, a i smiješno je", rekao je. "Slikali su me s leđa kako ulazim u more pa su komentirali moje kupaće gaćice", rekao je, piše Index.

Demantirao je veze sa Škugorom. "Nisam nikad telefonski razgovarao s njim, nemam njegov broj", rekao je. Upitan je je li sa Škugorom razgovarao oči u oči.

"Cijela ova afera s Inom počela se događati sredinom 2020. Ugovor OMS-a i Ine dogodio se 19.10.2021. godine. Ja sam imenovan u Inu 18.12., dva mjeseca nakon potpisa tog ugovora. Prema tome, nikako ne mogu biti vezan sa svim ovim što se događalo. Nekorektno je da me se pokušava uokviriti u tu aferu s kojom nemam veze", rekao je.

"Kako sam ja to mogao znati? Neću više komentirati te laži. Ja ću vas pravovremeno obavijestiti o svim radnjama u Ini", rekao je. Ponovo je dobio isto pitanje. Je li sa Škugorom razgovarao oči u oči i hoće li tužiti Nacional?

"Ja nisam tužio nijedan medij. Neću ga tužiti ni sada. A to što sam s nekim razgovarao na nekom skupu, netko koga sam površno poznavao, to neću komentirati, to vodi u dodatne laži. Nikad nisam razgovarao s njim telefonski", kazao je, prenosi Index. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook