Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Cappelli objasnio je kako će izgledati prelazak preko granica

Na današnjoj pressici Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar Cappelli također je govorio o aplikaciji koju će turisti moći ispunjavati tako da neće morati čekati na granicama


foto izvor: screenshot live Index.hr

 

U tijeku je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite. Tom prilikom, ministar Cappelli govorio je o turizmu. - Bilo je puno upita o pojedinim segmentima turizma. Mi smo se sa službama dogovorili u detalje. Hoteli se pomalo otvaraju. Vidjeli ste pojačani dolazak ljudi, naročito iz Slovenije. Do 27.5. napravit ćemo web aplikaciju koju će turisti moći ispunjavati. Gosti neće morati čekati na granicama, već ispunjavanjem unaprijed će na granici prolaziti u par minuta - kazao je Cappelli, kako piše Index.hr.

- Krajem mjeseca ćemo dopustiti ulazak iz drugih zemalja koje imaju slične epidemiološke situacije. Postoje sva objašnjenja na engleskom, turisti koji dolaze ne mogu reći da ne znaju kako se ponašati. Mi smo zaokružili, informacije će ovih dana ići prema turistima koji bi trebali doći krajem svibnja. U dogovoru s ministrima svih zemalja EU, Njemačka je izrazila želju da će oko 14.-15.6. otvoriti dolazak građna na more, a taj datum vrijedi i za Poljsku -  kazao je Cappelli, prenosi portal Index.hr.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook