Prethodni članak
Sljedeći članak

[MINISTAR BEROŠ] "U zdravstvenom sustavu potvrđeno je 15 specijalista koji rade u bolničkom sustavu, a pozitivni su na koronavirus"

Ministar je također dodao kako nema pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih bolesnika pa je u ovom trenutku pet oboljelih osoba na mehaničkoj ventilaciji


U ponedjeljak popodne potvrđeno je devet novih zaraženih osoba, pa je u Hrvatskoj dosad utvrđeno ukupno 315 slučajeva, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. - Prema najnovijim podacima, imamo devet potvrđenih bolesnika u Hrvatskoj te je ukupan broj 315. Učinjeno je 2757 testiranja od kojih su 33 u tijeku - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je kako nema pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih bolesnika pa je u ovom trenutku pet oboljelih osoba na mehaničkoj ventilaciji. U zdravstvenom sustavu potvrđeno je 15 specijalista koji rade u bolničkom sustavu, a pozitivni su na koronavirus. - Jedan liječnik obiteljske medicine, četiri specijalizanta i tri medicinske sestre - istaknuo je Beroš.
Kazao je kako su provjerili situaciju koja se dogodila u Daruvarskim toplicama, gdje su mediji prenijeli da se tamo okupilo mnogo osoba, pa i starijih. - U Daruvarskim toplicama na sreću nema oboljelih, nema pozitivnih, a tamo je župan Damir Bajs potpuno opravdano smijenio ravnateljicu zbog rada ugostiteljskog objekta u okviru toplica, što je suprotno mjerama i preporukama Civilnog stožera. Stoga smatramo taj korak potpuno opravdanim - zaključio je Beroš, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook