Prethodni članak
Sljedeći članak

Milan Vučilovski pridružio se klubu 'stotkaša' GDCK Krapina koji broji 56 članova

U prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi GDCK Krapina prikupljeno 485 doza


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 485 doza krvi u prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi. Akcijama je pristupio 531 dobrovoljni davatelj krvi, a 46 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. U Srednjoj školi Krapina prikupljene su 52 doze, četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 370 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 63 doze krvi.

Krv je prvi put dalo 20 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Kušer Andrej, Valent Danijela, Risek Bernard, Goluban Mirjana, Švaljek Anamarija, Šošić Marko, Kuzminski Kišur Barbara, Hušnjak Lana, Škrnjug Antonio, Presečki Eva, Smrček Petra, Tušek Tin, Režan Luka, Benc Martin, Jarnjak Luka, Vincelj Luka, Majsec Matej, Šafranko Nika, Novak Tomislav i Gorup Damjan.

- I u ovom ciklusu darivanja krvi imali smo darivatelja koji je krv dao 100 puta, a to je gospodin Milan Vučilovski iz Slatine Svedruške. Gospodin Vučilovski se pridružio našem klubu stotkaša koji sada broji 56 članova. U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. Zahvaljujemo Srednjoj školi Krapina i Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi – kažu u GDCK Krapina. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook