Prethodni članak
Sljedeći članak

Mihovljančani u 2021. raspolažu s 13,3 mil. kn, a kapitalni projekt koji završavaju je dječji vrtić

Vrtić se gradi na lokaciji pokraj OŠ Mihovljan, kapaciteta je za prihvat 60-ero djece u 4 odgojne skupine


 Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Mihovljanu usvojen je proračun za 2021. godinu u iznosu od 13. 340.000 kuna s projekcijom proračuna za 2021.- 2023. godinu. Općinski vijećnici usvojili su i  prve izmjene i dopune proračuna za 2020. Prvim izmjenama i dopunama proračuna Općine Mihovljan usklađeno je dosadašnje izvršenje prihoda i rashoda te planiranje novih prihoda i rashoda. Donesen je u iznosu od 11.570.000,00 kuna. U najvećim dijelom do smanjenja došlo je zbog nekorištenja cijelog kredita za izgradnju dječjeg vrtića.

Asfaltiranje, grobna naknada…
Uz ostalo na dnevnom redu bili su program o održavanju nerazvrstanih cesta u 2021. godini, odluka o asfaltiranju i presvlačenju nerazvrstanih cesta i sufinanciranju uređenja odvodnih jaraka. Donesena je odluka o izmjeni i dopuni odluke o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija. Dodijeljene su 24 učeničkih stipendija po 200 kuna i 9 studentskih stipendija po 400 kuna. Na dnevnom redu bila je i odluka o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka u 2020. godini: 2.000,00 kuna po članu, odnosno 2.100,00 kuna po članici. Usvojena je i odluka o iznosu godišnje grobne naknade za korištenje grobnih mjesta. Godišnja grobna naknada za korištenje grobnih mjesta na mjesnom groblju Mihovljan utvrđuje se po 1m2 u iznosu po cijeni od 30 kn za građane sa područja općine, za građane koji nemaju prebivalište na području Općine Mihovljan plaćaju godišnju grobnu naknadu u iznosu po cijeni od 50,00 kn.


Dimnjačar i zimska služba
Donijete su i izmjene i dopune cjenika grobnih usluga i naknada na Mjesnom groblju Mihovljan. Za o najpovoljnijeg ponuditelja – dimnjačarske usluge izabrani su Jakuš Dimovodni sustavi j.d.o.o. iz Bedekovčine, kao i Odluka o odabiru za zimsku službu gdje su izabrani:za područje naselja Kuzminec – OPG Benko Dario, za područje naselja dio Mihovljana, Klanečnica, Sutinske toplice i Strugača - “Zemljani radovi u graditeljstvu i autoprijevoz”, vl. Vinko Erdelja, Mihovljan 382, 49252 Mihovljanza područje naselja dio Mihovljana i Gregurovec - “Automehanika i komunalne usluge”, vl. Stjepana Pavleka. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook