Prethodni članak
Sljedeći članak

Mihovljančani u 2021. raspolažu s 13,3 mil. kn, a kapitalni projekt koji završavaju je dječji vrtić

Vrtić se gradi na lokaciji pokraj OŠ Mihovljan, kapaciteta je za prihvat 60-ero djece u 4 odgojne skupine


 Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Mihovljanu usvojen je proračun za 2021. godinu u iznosu od 13. 340.000 kuna s projekcijom proračuna za 2021.- 2023. godinu. Općinski vijećnici usvojili su i  prve izmjene i dopune proračuna za 2020. Prvim izmjenama i dopunama proračuna Općine Mihovljan usklađeno je dosadašnje izvršenje prihoda i rashoda te planiranje novih prihoda i rashoda. Donesen je u iznosu od 11.570.000,00 kuna. U najvećim dijelom do smanjenja došlo je zbog nekorištenja cijelog kredita za izgradnju dječjeg vrtića.

Asfaltiranje, grobna naknada…
Uz ostalo na dnevnom redu bili su program o održavanju nerazvrstanih cesta u 2021. godini, odluka o asfaltiranju i presvlačenju nerazvrstanih cesta i sufinanciranju uređenja odvodnih jaraka. Donesena je odluka o izmjeni i dopuni odluke o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija. Dodijeljene su 24 učeničkih stipendija po 200 kuna i 9 studentskih stipendija po 400 kuna. Na dnevnom redu bila je i odluka o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka u 2020. godini: 2.000,00 kuna po članu, odnosno 2.100,00 kuna po članici. Usvojena je i odluka o iznosu godišnje grobne naknade za korištenje grobnih mjesta. Godišnja grobna naknada za korištenje grobnih mjesta na mjesnom groblju Mihovljan utvrđuje se po 1m2 u iznosu po cijeni od 30 kn za građane sa područja općine, za građane koji nemaju prebivalište na području Općine Mihovljan plaćaju godišnju grobnu naknadu u iznosu po cijeni od 50,00 kn.


Dimnjačar i zimska služba
Donijete su i izmjene i dopune cjenika grobnih usluga i naknada na Mjesnom groblju Mihovljan. Za o najpovoljnijeg ponuditelja – dimnjačarske usluge izabrani su Jakuš Dimovodni sustavi j.d.o.o. iz Bedekovčine, kao i Odluka o odabiru za zimsku službu gdje su izabrani:za područje naselja Kuzminec – OPG Benko Dario, za područje naselja dio Mihovljana, Klanečnica, Sutinske toplice i Strugača - “Zemljani radovi u graditeljstvu i autoprijevoz”, vl. Vinko Erdelja, Mihovljan 382, 49252 Mihovljanza područje naselja dio Mihovljana i Gregurovec - “Automehanika i komunalne usluge”, vl. Stjepana Pavleka. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program