Prethodni članak
Sljedeći članak

'Mi nismo 100 % sigurni jer to ne postoji, već smo 115% sigurni jer se 115 smještajnih kapaciteta uključilo akciju Safe stay in Croatia

U Krapini je održana konferencija za medije „Zagorje je 100% sigurno“ na kojoj su govorili o trenutnim aktivnostima i stanju u turizmu te akciji uvođenja oznake Safe stay in Croatia, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar i župan i predsjednik TZ KZŽ Željko Kolar


Voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar istaknula je da je prošlo nešto više od mjesec dana od uvođenja oznake Safe stay in Croatia, na bazi svjetske oznake turizma kojeg su preuzele mnoge zemlje, koje jamče da u svim ugostiteljskim i smještajnim objektima te svim objektima gdje dolaze turisti, mogu biti sigurni da se jamči sigurnost u ovim uvjetima pandemije koronavirusa.


U Krapinsko – zagorskoj županiji do danas se odazvalo 115 objekata kojima je odobrena oznaka Safe stay in Croatia. - To je preko 80 posto ukupnog broja ležajeva u KZŽ, što je izrazito dobro gledajući druge županije i odaziv na njihovom terenu. Kada gledamo prva tri mjeseca u našoj županiji, vikendima su hoteli puni. Najviše je domaćih gostiju, no primjećuje se i porast broja slovenskih gostiju – rekla je Škrinjar, dodajući da je ta oznaka poziv i poruka svim turistima da je destinacija Zagorje – bajka na dlanu sto posto sigurna destinacija za dolazak na odmor. - Nismo imali niti jedan slučaj zaraze niti u jednom smještajnom objektu i vjerujem da će to potaknuti mnoge naše prijašnje, ali i nove goste da dođu u Zagorje – istaknula je Škrinjar. Dodala je da je od domaćih gostiju najviše Zagrepčana. Nakon Zagrepčana, prije korone bilo je najviše gostiju iz primorskih, a sada je iz kontinentalnih županija, slavonskih, zatim Međimurske i Varaždinske. – Uspoređujući ovu 2021. s 2020. godinom, odnosno razdoblje do 25.3., imamo ostavreno 90,62 % dolazaka u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 74 % noćenja. No interesantno je usporediti ovo razdoblje s 2019. godinom koja je bila izuzetno uspješna za KZŽ. Trenutno smo uspoređujući u dolascima na 79,34 posto ostavrenih dolazaka u odnosu na isto razdoblje te godine i 68,4 posto noćenja, što je itekako pozitivan rezulatat – istaknula je Sanja Škrinjar.


Naglasila je i da je cjelokupni medija plan planiran za ovu godinu u iznosu od 576.000, utrošen na kampanje koje su dogovarali s hotelijerima. ' Na one koje nam slijede, a neke smo započeli, a to su prvenstveno na Facebooku i na Instagramu kampanje usmjerene na posjet našim hotelima, ali isto tako smo pokrenuli prošli tjedan kampanje koje su usmjerene na kuće za odmor koje su itekako u ovom momentu interesantne i tražene od strane gostiju. Hoteli su nam preko vikenda puni, ne može se naći slobodna soba, dosta je velik porast u kućama za odmor, rekla je Škrinjar. Vezano uz sigurnost na području naše županije istakla je mogućnost da se mogu napraviti brzi antigenski testovi i najnovije PCR testovi, a s obzirom da je Grad Zagreb izrazito bitan i velik broj gostiju dolazi s tog područja realizirano je plakatiranje. Magaboard, odnosno veliki billbord u zapadnom dijelu grada kad se ulazi u razini bivšeg Getroa je realiziran isto s hotelijerima, a isto tako je veliki magaboard na graničnom prijelazu u Gruškovju u Sloveniji zbog slovenskih turista koji nam dolaze, a nada je i da će ova situacija popraviti da će biti ovo itekako dobra pozivnica za sve ostale europske zemlje koje ulaze kroz Macelj. 'U pripremi imamo i radio kampanje, ali sve dogovaramo iz dana u dan osluškuju se situacije. Dogovor s hotelijerima je da mi idemo s jakim destinacijskim kampanjama, a oni nas prate na tim istim medijima sa svojim ciljanim paketima, kampanjama koje oni u nekom trenutku imaju. Njihove kampanje trenutno su vezane uz nadolazeće blagdane i vjerujem da će jako puno posjetiteljia, osobito domaćih, upravo provesti te blagdane u Zagorju što nas i dalje veseli jer smo i dalje najjača kontinentalna turistička destinacija, naravno, izuzevši Grad Zagreb, rekla je Škrinjar. U ovom trenu se ne može reći usporedba s Međimurskom i Varaždinskom županijom jer se to vidi tek krajem mjeseca, ali u razgovoru s kolegama Škrinjar je rekla da je sigurna da smo najbolji i ostat ćemo najbolji.


Župan Željko Kolar i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko – zagorske žapanije rekao je da je Feel safe in Zagorje jedna kampanja koja reklamira sigurnost turističkih destinacija po cijelom svijetu, u Hrvatskoj, pa tako i kod nas u Zagorju i veliko mi je zadovoljstvo da se naših 115 objekata pridružilo ovoj akciji. Moj poziv je vrlo jednostavan: ako zbog epidemioloških uvjeta, preporuka Nacionalnog stožera ili županijskih stožera niste odlučili provesti Uskrs u krugu svojih obitelji, onda je najbolji izbor za vas da ga provedete u Zagorju. Feel safe in Zagorje govori da smo destinacija koja se pripremila i a ovo novo normalno i posljednja tri – četiri vikenda doslovno nema slobodne sobe na području Krapinsko – zagorske županije, niti jedan jedini slučaj zaraze korone nije zabilježen na području Krapinsko – zagorske županije. Za goste iz Slovenije kojih trenutno ima najviše u Krapinsko – zagorskoj županiji osigurali smo i u subotu i nedjelju brze testove koje su pokazali na ulasku u svoju zemlju, Sloveniju, a od prošlog vikenda radimo i u ZZJZ radimo i PCR testove za koje treba 24 sata pa će se moći dobiti za bilo koju zemlju potvrda da nisu kovid pozitivni i da ne moraju ići u samoizolaciju jer je to ključni moment kad se ljudi odlučuju doći do nas ili ne. Stoga, nismo 100 % sigurni jer sto posto ne postoji, mi smo 115% sigurni jer se 115 smještajnih kapaciteta uključilo u ovu akciju i već sutra imamo i sjednicu Turističkog vijeća i Skupštinu Turističke zajednice KZŽ i za te dvije sjednice smo pripremili novi set mjera koji kreće za kampanju za 1. maj s kojom krećemo odmah iza uskrsne i tako skroz do kraja godine iz mjeseca u mjesec ćemo promovirati Zagorje kao turističku destinaciju i vjerujem u ovim uvjetima da ćemo imati odličan rezultat , rekao je župan Kolar zahvalivši se svim turističkim djelatnicima koji su pokazali visku profesionalnost i odgovornost što se na kraju vidi u rezultatima koje imamo u prva tri mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook