Prethodni članak
Sljedeći članak

Metal vrijedan 289 tisuća kuna prodali za 11 tisuća. Evo u čemu je "kvaka"

Prodavali su roll containere...


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“.
 
Sumnja se da je 31-godišnjak od travnja do lipnja 2019. godine, kao vozač zaposlen u trgovačkom društvu sa sjedištem u Podsusedskoj aleji u Zagrebu, a koje trgovačko društvo je imalo sklopljen ugovor s drugim trgovačkim društvom iz Zagreba, preuzeo i zadužio od drugog trgovačkog društva 189 komada roll containera koji su se nalazili u skladišnom prostoru u Gospodarskoj ulici u Svetoj Nedelji. Tada je preuzete roll containere bez znanja vlasnika prodao u stanici za otkup metala u Karlovcu i to za iznos od oko 5619 kuna i na taj način je povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa.
 
Također se sumnja i da je osumnjičeni 46-godišnjak, kao vozač zaposlen u trgovačkom društvu iz Kravrskoga, koje je isto tako imalo sklopljen ugovor s drugim trgovačkim društvom iz Zagreba, preuzeo i zadužio 215 komada roll containera iz skladišta u Svetoj Nedelji te ih, kao i prethodni osumnjičeni, za iznos od oko 6389 kuna prodao stanici za otkup metala u Karlovcu i to bez znanja vlasnika. S obzirom na utvrđeno i 46-godišnjak je, sumnja se, povrijedio zaštitu tuđih imovinskih interesa.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 289.060 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook