Prethodni članak
Sljedeći članak

Mažoretkinje Dubrovčan okitile se europskim medaljama

Prošli tjedan u Novigradu Istarskom održano je vrlo jako međunarodno natjecanje mažoretkinja


Od 22. do 23. lipnja Mažoretkinje Dubrovčan sudjelovale su na Europskom kupu koji se u sklopu Europskog mažoret prvenstva održavalo u Novigradu Istarskom. Sudjelovalo je ukupno 480 mažoretkinja odnosno 40-tak klubova iz Češke i Poljske te 2 kluba iz Hrvatske - Plesni klub Barbara iz Zagreba i Mažoretkinje Dubrovčan. Mažoretkinje iz Dubrovčana predstavile su 8 koreografija u 3 dobne skupine, kadeti, junori i seniori te osvojili 7 medalja u vrlo jakoj konkurenciji.

U juniorskoj velikoj modernoj koreografiji sa štapom djevojke iz Dubrovčana osvojile su 1. mjesto u jakoj konkurenciji te dobile i dodatne bonifikacije za zahtjevne i teške elemente štapom kao i pohvalu iz vrha češkog saveza kako ekipa ima odlične teme koreografija.

Juniorke su također osvojile i 2. mjesto za veliku tradicionalnu te mini koreografiju sa štapom i 3. mjesto za juniorski trio. Visok plasman ostvarila je i solistica iz Dubrovčana u velikoj konkurenciji od ukupno 13 natjecateljica. Natjecale su se i kadetkinje koje su u duo modernoj formaciji osvojile 3. mjesto te seniorke sa atraktivnom  mini modernom koreografijom na 7. mjestu

„Pronosimo ime Dubrovčana i Velikog Trgovišća“

– Ime Dubrovčan i Veliko Trgovišće moglo se često čuti u dvorani, a poseban trenutak je bio kad se izvodila hrvatska himna među 40-tak čeških i poljskih klubova te 2 hrvatska predstavnika. Napravili smo odličnu promociju našeg mjesta posebno što dolazimo iz male sredine a inozemni klubovi su većinom iz većih gradova. Zahvalni smo što smo imali priliku natjecati se sa konkurentnim inozemnih klubovima te nam je velika želja otići na Svjetsko prvenstvo i nadamo se da ćemo imati mogućnosti i potpore za to – zadovoljna je još jednim velikim uspjehom predsjednica Mažoretkinja Dubrovčan Valentina Večerić Gorupić.

Ovaj program sufinanciran je sredstvima iz Javnog natječaja za financiranje projekata udruga koje provode javne potrebe u društvenim djelatnostima u 2022. godini, a kojeg realizira Općina Veliko Trgovišće.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook