Prethodni članak
Sljedeći članak

Šogorica vikala Stjepanu: 'Vrag vam mater j*bi, vi ste nič koristi'. Zabočki sud ju je kaznio


Prekršajni odjel Stalne službe u Zaboku Općinskog suda u Zlataru proglasio je 78-godišnju Veroniku iz okolice Svetog Križa Začretja krivom što je 21. kolovoza prošle godine prekršila Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, i to na način da je izvršila psihičko nasilje nad 84-godišnjim šogorom Stjepanom. 

Kako stoji u obrazloženju presude, Veronika je "28. kolovoza 2021., subota, u 7,30 sati u mjestu Donja Pačetina, na dvorištu, kao punoljetni član obitelji, šogorica, počinila nasilje u obitelji prema šogoru Stjepanu Vorih, rođ. 1938., kao osobi starije životne dobi, vičući vrijeđajući ga riječima "vrag vam mater jebi, vi ste nič koristi" te se okrenula leđima prema njemu i rukom udarala po stražnjici, čime je prouzročila osjećaj uznemirenosti i povredu dostojanstva, dakle, kao punoljetni član obitelji, šogorica, počinila je nasilje u obitelji prema šogoru, kao osobi starije životne dobi, psihičkim nasiljem povredom dostojanstva i prouzročenjem uznemirenosti, čime je počinila prekršaj iz čl. 10.t. 3. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, kažnjivo po čl. 22.st. 5. istog Zakona"

Zbog svega toga sud je Veroniku osudio na 15 dana zatvora, odnosno, 12 mjeseci uvjetno. Također, izrečena joj je i mjera zabrane približavnja šogoru na bliže od 50 metara udaljenosti tijekom 12 mjeseci.

Inače, Veronika je također bila optužena da je na isti način uznemirila i šogoricu Anu te nećaka Željka, no sud ju je tih optužbi oslobodio te po toj točki otpužnice donio oslobađajuću presudu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook