Prethodni članak
Sljedeći članak

Marija Bistrica ugostila 1000. Fio Show

'Ljeto u Mariji Bistrici'


Iako je izvorno bila planirana 26. svibnja, velika proslava 1000. emisije Fio show, u Mariji Bistrici održana je prve lipanjske nedjelje. No, vrijeme se ipak malo poigralo sa organizatorima. Naime, prvi je termin pomaknut zbog najave lošeg vremena. Na kraju te nedjelje kiša u Mariji Bistrici nije uopće padala, nakon jutra, dok je ove nedjelja ipak malo pokvarila proslavu. No, s druge pak strane, prepun bistrički trg nije se previše ispraznio, kada je nakon 45 minuta koncerta počela padati kiša, već su mnogi sa kišobranima i dalje feštali uz velike zabavljače Ivana i Martina Fiolića, koji napravili pravi spektakl.

Sve skupa počelo je i prije koncerta, kada je u 17 sati na bistričkoj Kalvariji na rasporedu bio veliki Križni put, uz sudjelovanje mnogih KUD-ova. U 18 sati služena je i sveta misa, nakon koje je Mirko Majsec na svojoj kočiji na trg dovezao oca i sina Fiolića, ali i načelnika Općine Marija Bistrica Josipa Miličkog i saborsku zastupnicu Marijanu Petir, koji su bili gosti ovog spektakla, pa su se na početku i obratili velikom mnoštvu okupljenih. Na početku programa nebom je nekoliko puta trg preletio i paraglajder Ivica Hlupić, bacajući konfete.

Koncert je otvorio Ivan Fiolić Fio uz pratnju Koala banda, ubrzo je zapjevao i Martin Fiolić, pa je prigodne stihove napisane za ovu prigodu recitirao legendarni pjesnik Stjepan Sabljarić, nakon njega Miljenko Golub otpjevao je svoj hit ''Bože moj'', a nastupio je i Ivan Galić. Brojni prisutni članovi nekoliko različitih KUD-ova otplesali su i jedan veliki drmeš na središnjem bistričkom trgu, u čemu im se pridružila i Marijana Petir. Nakon toga krenula je kiša, a iako nije bilo krova nad binom, uz improvizacije i prilagodbu nastupili su svi predviđeni gosti: Vinko Vusić, Meri Miljković, Anđelka Baburić, Siniša Biško, Anita Žagar i ''Drvosječe'', Nenad Flegar, Cecilija, Skupina ''Fosili'' i Ansambl Lojzeta Ogorevca iz Slovenije, te naravno za kraj Hrašćanski čestitari, u kojima je nekada djelovao i Andrija Fiolić, otac Ivana i djed Martina Fiolića.

Usprkos lošem vremenu, brojna publika je uživala, cijelo vrijeme i pjevala sa izvođačima, a kako je i sam Fio objavio, pao je i dogovor sa načelnikom Marije Bistrice, da će svake godine zadnje nedjelje u mjesecu svibnju, u Mariji Bistrici na rasporedu biti Fio show. 

Bogatu fotogaleriju možete pogledati ovdje

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook