Prethodni članak
Sljedeći članak

Đurmanec: Program proslave Dana državnosti završio uz veličanstven koncert KUD-a Đurmanec i nastup Lidije Bačić


Prekrasnim koncertom Kulturno-umjetničkog društva Đurmanec te nastupom zvijezde hrvatske estrade Lidije Bačić, u subotu je završen bogat program obilježavanja Dana državnosti u općini Đurmanec.

Na koncertu održanom u Osnovnoj školi Đurmanec nastupile su sve sekcije KUD-a Đurmanec – mlađa folklorna skupina Buhice, starija folklorna skupina Tratinčice, tamburaška skupina, tamburaški pomladak i odrasla folklorna skupina, a uz domaćine, nastupili su i njihovi gosti iz općine Bednja, KUD Cvetlinski zvon.

Svojim izvedbama KUD Đurmanec oduševio je mnogobrojnu publiku, a predsjednica KUD-a Maja Pavić rekla je kako je KUD osnovan 2007. godine i djeluje u sedam sekcija.

Osim ovih sekcija koje su nastupale, tu su i dramska sekcija i ŽVS Lire. Stručna voditeljica pjevanja je Lucija Vrhovski, tamburaša Hrvoje Klasić, dok folklorne sekcije vodim ja. Trenutno brojimo 80-ak aktivnih članova i jako smo zadovoljni tom brojkom. Drago mi je što se u rad KUD-a uključilo puno djece i što postoji interes za njegovanje običaja i tradicije – istaknula je Pavić.

Dodala je kako je prezadovoljna sa svojim članovima koji su za ovaj godišnji koncert marljivo vježbali cijelu godinu i u sva tri dana dali svoj maksimum.

Koncert KUD.a, kao i sva ostala događanja, podržao je i načelnik Damir Belošević kojemu je drago da su se uključile i brojne udruge. 

Zadovoljstvo je da je KUD Đurmanec  pripremio ovakav veličanstven koncert u sklopu proslave Dana državnosti. Nadam se da će i ubuduće svojim angažmanom uveličati i uljepšati sva događanja u našoj općini – naglasio je Belošević.

Subotnji program završio je uz nastup Aquarius banda te popularne Lidije Bačić koja je održala koncert pod šatorom ispred OŠ Đurmanec.

Događanja povodom obilježavanja Dana državnosti organizirali su Općina Đurmanec, KUD Đurmanec, DND Đurmanec, Sportsko društvo Đurmanec, Udruga hrvatskih branitelja sv. Juraj Đurmanec i Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi KZŽ, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook