Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Kraljevec na Sutli nabavila novi traktor


Općina Kraljevec na Sutli prošli je tjedan nabavila novo komunalno vozilo traktor Lamborghini 110 KS vrijednosti 79.078,80 eura. Traktor je nabavljen putem financijskog leasinga te je za nabavku traktora ostvarena potpora u iznosu od 25.100 eura od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Traktor će Općina koristiti za uređenje bankina, za čišćenje snijega te su za te potrebe prethodno nabavljeni strojevi: malčer s bočnim pomakom, samoutovarni posipač i ralica.

– Ovo je veliki događaj za našu malu Općinu, budući kada sam došla na funkciju načelnice prije dvije godine od alata smo imali flaksericu, dvije lopate i jednu metlu. Izuzetno me veseli da ćemo moći održavati prometnice te pravovremeno i adekvatno reagirati na pozive naših sumještana da je potrebno očistiti javne površine od izrasle trave ili grmlja. Ujedno ćemo smanjiti troškove vanjskih usluga koje smo do sada morali koristiti budući nismo imali potrebne strojeve za komunalne radove. U planu nam je do kraja godine zapošljavanje osobe koja će upravljati novim traktorom te ćemo na taj način poboljšati svoje kapacitete i mještanima pružati bolju uslugu komunalnog održavanja javnih površina. Nadalje, u sljedećoj godini planiramo nabaviti kranski malčer i prikolicu čime bi samostalno mogli obavljati sve poslove čišćenja i održavanja javnih površina – izvijestila nas je načelnica Općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook