Prethodni članak
Sljedeći članak

Mala nagrada Gjalski pripala Sari Premrl Peštaj iz zabočke osnovne škole

Sari je metorica Lucija Mlakar. Dodijeljene su i druga i treća nagrada te je pohvaljeno pet radova


Za rad 'Samo zidovi znaju istinu' Malom nagradom Gjalski nagrađena je Sara Premerl Peštaj, učenica 7. razreda OŠ K.Š. Gjalskog, Zabok kojoj je metorica Lucija Mlakar.

 

Drugonagrađena je Karla Omerza iz 5.razreda iz iste škole kojoj je mentorica Tina Marušuć za rad 'Graja v kokošinjcu', a treća Antoniji Duh za 'Osvetu' koja je učenica 8. razreda OŠ Oroslavje, a mentorica joj je Vesnica Kantoci.

 

 

Ispred Grada Zaboka sve učenike, njihove mentore i goste pozdravila je Martina Šarić, a nagrade Školske knjige nagrađenima kao i predstavnicima škola iz kojih su pohvaljeni radovi uručio je Tomislav Polanović, ravnatelj zabočke osnovne škole.

 

Inače, na ovogodišnji natječaj za Malu nagradu Gjalski pristiglo je 19 radova iz 6 škola Krapinsko - zagorske županije i sudjelovalo je 18 učenika. Prosudbeno povjerenstvo koje je radilo je u sastavu: dr.sc. Marija Ott Franolić, predsjednica, prof. Ines Krušelj Vidas, članica i prof. Ljerka Gajski Markulin, članica osim nagrađenih odlučilo je dodijeliti i pohvale.
Kako je rekla koordinatorica ove nagrade Valerija Novak, ove godine je stiglo očekivano manje radova, ali nisu zato manje vrijedni ni kvalitetni.

 

Za 'Susret' pohvaljen je Maks Ordanić, iz 6. razreda OŠ Oroslavje i mentoricom Vesnicom Kantoci, za 'Sasvim (ne)običan dan ljetni dan' Lorena Cvilinder iz 7. razreda OŠ Đure Prejca, Desinić uz mentoricu Vedranu Gudek, za 'ŠBBKBB' Ema Jambrek učenica 6. razreda OŠ Bedekovčina čija je mentorica Vesna Košutić, Noa Ivančić za rad ' Opis jednog raja' koji pohađa 7. razred OŠ K.Š. Gjalskog Zabok i mentorica mu je Lucija Mlakar te Dora Šarić iz iste škole koja pohađa 5. razred, za rad 'Ipak sam pobijedila' kojoj je mentorica Tina Marušić.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook