Prethodni članak
Sljedeći članak

Ludi vikend na zagorskim cestama! Oduzeta dva osobna vozila, vozači vozili s preko dva promila, nekoliko uhićenih


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 69 prometnih prekršaja od čega; 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 6 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 36 ostalih prekršaja u prometu, objavila je zagorska policija.

Izdvajamo, kako je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u nedjelju 28. svibnja 2023. godine, oko 14 sati, u Zlataru, kod 46-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim automobilom upravljao s 2,17 promila alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa i protiv njega je podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1.320,00 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Za 0,01 manje, odnosno s 2,16 promila zatečen je vozač koji je upravljao osobnim vozilom u Polju Krapinskom 28. svibnja oko 2 sata. Vozaču 39-godišnjaku određeno je zadržavanje i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 26 svibnja, na A2 kod Zaboka od 195 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

U subotu, 27. svibnja 2023. godine, oko 20 sati, tijekom nadzora prometa u Jasenovcu Zagorskom, policijski službenici zatekli su 53-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta, odbio je alkotestiranje te je utvrđeno kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje u cestovnom prometu. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo.

Zatim, jučer, 28. svibnja oko 15 sati u Svetom Križu Začretje, policijski službenici zatekli su 20-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta, odbio je testiranje na droge te je utvrđeno kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje u cestovnom prometu. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo.

Protiv 53-godišnjeg vozača te protiv 20-godišnjeg vozača podnijeti su optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz čl. 282., i čl. 286., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, piše PU krapinsko-zagorska.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook