Prethodni članak
Sljedeći članak

[LIJEPO DRUŽENJE] Oroslavski gljivari s domaćinima iz Našica obišli slavonske šume

U razgovoru s predsjednikom Gljivarskog društva Našice Hrvojem Kneževićem, jednim od najpoznatijim gljivarskih znalaca u Hrvatskoj, dogovorena su daljnja druženja ova dva društva


Članovi oroslavskog Gljivarskog društva Maglen prošlog su vikenda gostovali kod prijateljskog Gljivarskog društva Našice u Našicama. Tijekom tri dana gostovanja na gljivarenju, Oroslavčani su zajedno sa svojim domaćinima obišli slavonske šume u potraži za gljivama, kojih je trenutno vrlo malo zbug suše, a posjetili su i brojna događanja povodom obilježavanja Dana grada Našice. U razgovoru s predsjednikom Gljivarskog društva Našice Hrvojem Kneževićem, jednim od najpoznatijim gljivarskih znalaca u Hrvatskoj, dogovorena su daljnja druženja ova dva društva.

Domaćini su prijateljima iz Oroslavskog društva pripremali brojne specijalitete poput šarana na rašljama, smješteni su bili u njihovom gljivarskom domu u zagorskom selu Granice, a kao zahvalu za gostoprimstvo, član GD Maglen prijateljima iz Slavonije poklonio je majice posebno izrađene za ovaj prijateljski susret dvaju gljivarskih društava. Oroslavski gljivari iz Slavonije su se vratili sa sušenim vrganjima i gljivama koje će iskoristiti za potrebe svoje gljivarijade, odnosno Međunarodnog festivala gljiva Oroslavje 2019., koje GD Maglen ove godine organizira po drugi puta, a održat će se od 27. do 29. rujna uz bogati program kroz tri dana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook