Prethodni članak
Sljedeći članak

[LIJEPA NAŠA] Ratnog invalida iz Zagorja tužili sudu zbog 59 kuna duga. Presuđeno je da mora platiti više od 900 kuna


Hrvatski ratni vojni invalid iz Stubičkih Toplica mora platiti 59 kuna duga, plus zatezne kamate, tvrtki Oxalis, koja je otkupila njegov dug za dnevnu parkirnu kartu u Osijeku, a isto tako toj tvrtki mora nadoknaditi 850 kuna sudskih troškova. Presudio je tako ovih dana Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Donjoj Stubici, po sucu Nevenu Kucelju.

Naime, kako je vidljivo iz obrazloženja presude, branitelj iz Stubaka je sredinom prošle godine parkirao svoj auto u Osijeku, kontrolor koji je obilazio parkiralište stavio mu je 59 kuna kazne, donosno, dnevnu kartu, ali on je nije platio. Stigla mu je i ovrha, ali na to je dao prigovor, budući da je, kako tvrdi, parkirnu kartu kupio, ali je kontrolor nije vidio jer je bila iza oznake HRVI.

„Tuženik u prigovoru navodi da je činjenica da nije platio parking u Osijeku neutemeljena. Plaćanje je izvršio na automatu i karticu stavio ispod oznake HRVI, ispod vjetrobranskog stakla, a kontrolor navodno nije vidio karticu. Ističe da je odmah po dolasku u auto kontaktirao nadležne iz Elektromodula i pročitao im broj kartice te datum kupnje koji je bio deset minuta prije dolaska kontrolora. Rečeno mu je da će razmotriti njegov predmet. Analizom troškovnika koji mu je dostavljen, dolazi se do deset puta većeg iznosa od navodnog dugovanja“, stoji u obrazloženju presude.

No, tvrtka Oxalis koja je njegov dug otkupila, tužila ga je sudu tražeći ne samo da plati 59 kuna duga, već i 663,75 kuna troškova ovrhe. Svoju obranu, da je kartu kupio, invalid Domovinskog rata ponovio je i na sudu, no, sud je ustvrdio kako za to nema dokaza, pa je presudio da, osim sudskih troškova, ratni vojni invalid mora platiti i spornih 59 kuna duga sa zateznim kamatama. Ipak, sudac Kucelj, odbio je zahtjev tužitelja koji se odnosi na troškove ovrhe, tako da Topličan ne mora dodatno platiti gore spomenutih 663,75 kuna.

Na ovu presudu obje strane imaju pravo u roku 15 dana žaliti se nadležnom Županijskom sudu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook