Prethodni članak
Sljedeći članak

Kupa u Karlovcu raste iznad očekivanja. Intervenirali i ronioci HGSS-a


U Karlovcu je Kupa u osam sati dosegla 796 centimetara, osjetno više od prognoze te je dio predgrađa od Selca do Šišljaviča odsječen zbog vode na DC 36, a na drugoj je strani u Brodarcima poplavljeno nekoliko kuća i vatrogasci pomažu građanima, rekao je medijima danas gradonačelnik Damir Mandić.

Iako su Hrvatske vode predviđale da Kupa neće tijekom noći nastaviti rasti, odnosno, da njen vodostaj neće biti puno veći od 750 centimetara, to predviđanje ipak se nije ostvarilo.

Naime, od sinoć su na snazi izvanredne mjere za obranu od poplave, jer je Kupa prešla 750 centimetara, u 22 sata je bila na 759, jutros u sedam sati 793, da bi u osam bila na 796 i raste.

Rijeka Dobra, koja se u Ogulinu izlila dolazi u Karlovac i puni Kupu na ušću u Pokuplju, a kako je pune dalje nizvodno od centra grada i Mrežnica i Korana, usporava se protok ogromne količine vode.

Inače, jučer su na intervenciju pozvani i ronioci Hrvatske gorske službe spašavanja. "Troje ronioca stanice Karlovac danas su u Donjem Pokuplju imali ronilačku intervenciju. Naime, klapna teška 70 kg, koja služi za reguliranje oborinskih i poplavnih voda nije se mogla zatvoriti. Nakon uklanjanja kamena koji ze zaglavio klapna je uspješno spuštena.", objavio je HGSS.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook