Prethodni članak
Sljedeći članak

Krenuli radovi na kanalizacijskoj mreži u Mariji Bistrici vrijednosti oko 30 mil. kuna

Početak radova Aglomeracija Zabok – Faza I u Općini Marija Bistrica


U petak je u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici održan sastanak vezano uz početak radova na Ugovoru o javnoj nabavi radova: „Izgradnja kanalizacijskih mreža sustava Zabok i sustava Zlatar – Grupa 1: Izgradnja kanalizacijskih mreža sustava Zabok i sustava Zlatar: Lot I – Aglomeracija Zabok – Faza I u Općini Marija Bistrica, u okviru Projekta „Izgradnja sustava prikupljana i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar –KK 06.4.2.27.0001“. Nakon sastanka održana je ispred hotela i konferencija za medije. Prvi se novinarima obratio direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić koji se osvrnuo na tehničke podatke vezane uz Aglomeraciju Zlatar na području Općine Marija Bistrica: ''Na području Opčine Marija Bistrica predviđa se izgraditi oko 18,5 km kolektora, 6 crpnih stanica i jedna preljevna građevina, sveukupne vrijednosti skoro 30 mil. kuna. Radovi su započeli ovaj tjedan a nastavit će se tijekom 2022. i 2023. godine i time ćemo spojiti Općinu Marija Bistrica sa pročistačem koji se predviđa graditi u Zlatar Bistrici. Vrijednost uređaja u Zlatar Bistrici je oko 50 mil. kuna, radovi bi na pristupnim prometnicama trebali započeti ovu jesen, a radovi na samom uređaju tijekom proljeća i ljeta 2022. i kroz 2023. godinu. Time ćemo zaokružiti Aglomeraciju Zlatar i pročistiti sve vode koje trenutno puštamo u potok na ovim područjima'' rekao je Mihovilić i dodao da će za sve mještane koji se nalaze na području izgradnje nove mreže priključci biti besplatni. Samo priključivanje mještana očekuje se u 2023. godini.

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički rekao je kako ga veseli da je i službeno obznanjen početak radova na izgradnji aglomeracije, odnosno kanalizacijske mreže na području Općine Marija Bistrica. ''Samim projektom koji je uistinu hvale vrijedan i dugo očekivan radimo jedan iskorak prema boljoj, ljepšoj i osvještenijoj Mariji Bistrici, ne samo kao općini nego i kao Hrvatskom nacionalnom Svetištu. Dakle, jedna zelena, čista Marija Bistrica, to je naša težnja. Vjerujem da će radovi završiti u planiranom roku i da ćemo zajedničkim partnerstvom i zajedničkom suradnjom i općine i Hrvatskih voda i Zagorskog vodovoda i izvođača i nadzora, uspjeti taj projekt, koji je uistinu velik, realizirati uspješno, u konačnosti na zadovoljstvo svih mještana Općine Marija Bistrica. ali i svih onih koji posjećuju Hrvatsko nacionalno Svetište.'' – zaključio je Milički.

Davor Vukmirić, zamjenik direktora Hrvatskih voda u svoje i ime generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića izrazio je iznimno zadovoljstvo aglomeracijom Zabok-Zlatar, koja okuplja i ostale opčine, a među ostalim i Općinu Marija Bistrica. ''Želim reći da ovaj projekt koji se s obzirom na zahtjevnost u određenom trenutku našao u problemima, danas više ni na koji način nije upitan. Upravo zahvaljujući sinergiji svih partnera na tom projektu, kako samog naručitelja, izvođača radova, nadzora, upravljanja projektom, pa i stručnih službi Hrvatskih voda. Ovdje u Nacionalnom Svetištu i Općini Marija Bistrica posebno mi je zadovoljstvo zahvaliti i dragom prijatelju i načelniku Marije Bistrice na uključenosti u ovaj projekt od njegovog samog početka i na ovom domaćinstvu. Posebno me veseli i to da smo ovdje službeno i započeli radove. Pratit ćemo redovito što se i kako događa ovdje tako i na svim ostalim područjima gdje traju radovi, u 5-6 općina, i uvjeren sam da ćemo izbjeći sve zamke pa i one koje se tiču rokova. Naime, cijena je jasna, a sigurno da i u kvalitetu ne treba sumnjati.'' – rekao je Vukmirić i čestitao svima koji sudjeluju u ovom projektu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook