Prethodni članak
Sljedeći članak

Krenula prodaja ulaznica za GFUK. Ovo su predstave koje nas čekaju


Krenula je danas prodaja ulaznica za 17. Glumački festival u Krapini, koji se održava od 5. do 21. travnja, a donijet će čak deset vrhunskih kazališnih predstava u Krapini i brojnim mjestima po Zagorju.

Program je predstavio direktor festivala Adam Končić, koji je prvo govorio o programu GFUK po Zagorju.  - Igrat će Scena Gorica iz Velike Gorice, dramsko kazalište s predstavom 'Žene na rubu'. Posebno smo ponosni na našu predstavu 'Kaj je ljubav', treći naslov u 17 godina kojeg donosimo kao kulturna udruga, predstavu u kojoj pored četvorice glazbenika igram kao glumac i pjevač i drago mi je da će i unutar ovogodišnjeg festivala imati svoje tri izvedbe diljem Zagorja. Do sada je odigrana 31 puta. Sljedeći naslov koji će gostovati Zagorjem je predstava 'Direkt u glavu', lani smo je imali u ljetnom izdanju festivala i ove godine će oduševiti publiku u dva mjesta. Predstava 'Ništa im neće biti' novi je naslov Kazališta Moruzgva iz Zagreba, a predstava 'Otvoreni brak' zadnji je naslov koji će gostovati diljem Zagorja, kao i u susjednoj Austriji 21. travnja – rekao je Končić pa se dotaknuo i predstava koje će se igrati u Krapini.

- Na otvorenje GFUK-a, dolazi Kazalište Komedija s novom predstavom Vida Baloga 'Krava na granici' u režiji Damira Lončara. To je predstava puna komičnih situacija, ali i pjevanih brojeva što vjerujem da će publici biti interesantno. U subotu, 6. travnja dolazi kazalište Gavella s predstavom 'Kraljevo' u režiji Krešimira Dolenčića, a to je predstava koja nije u osnovni komedija, ali ima vrlo puno glazbe u dramaturškoj obradi. Dolenčić nam donosi jedno zanimljivo uprizorenje kraljeva koje vjerujem da će izazvati pažnju. U toj su dramaturgji uključene i Balade Petrice Kerempuha što mi je izuzetno drago. U sobotu 13. travnja dolazi premijerna predstava Satiričkog kazališta Kerempuh, autor teksta je Nenad Stazić, predstava će se zvati 'Pljuska'. Njihova je premijera u vikendu kada mi otvaramo Festival. To je jedan kuriozitet ove godine, da smo uzeli predstavu koju ni sam izbornik nije gledao, ali obzirom na redateljsku palicu Željko Konigsknecht. Sam sadržaj predstave ne sumnjam da će biti hit i prava poslastica. To je omaž kolegama od kojih neki nisu više među nama. Zadnja subota, 20. travnja koji će igrati na festivalskoj pozornici je predstava Lude kuće gdje Branko Đurić piše tekst 'Tko je tu lud'? i režira. Naravno naslanjaju se i na ime svoje popularne kazališne kuće. Ovo je predstava koja je među rijetkima koja nije gostovala na Festivalu u Krapini - najavio je.

Končić je dodao da je krasna ideja spajanja društva Kajkaviana iz Donje Stubice s Udrugom GFUK udrugom. - To predvečerje 20. travnja od 18 sati u ovoj dvorani predstaviti ćemo njihov projekt koji se zove Ispuni grad kajkavskim riječima, a i prezentirati krapinske pjesnike i u tom krugu će se svakako pronaći pokoji stih našeg supokretača Festivala Ladislava Prežigala – rekao je Končić. Naći će se tu stihovi zagorskih pjesnika, popratni glazbeni program i glumačke interpretacije. -  Bit će to najljepša moguća prezentacija pjesnika zagorskog kruga, nego i najljepši finale našeg Glumačkog festivala u Krapini – rekao je Končić.

I ove godine u GFUK – u će sudjelovati Lectrium teatar, ovog puta s predstavom 'Sretni ljudi', koju je predstavio glumac Mladen Čutura. – Radi se o komediji s komičnim obratima u kojoj glume Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Siniša Popović i ja, a koja je koncipirana tako da publika gleda glumce kao publiku, koja dolazi na predstave, svaki s nekim svojim problemom. Predstava će igrati u Mariji Gorici, Svetom Križu Začretju, Krapinskim Toplicama i Brdovcu – rekao je Čutura, istaknuvši kako je ovo jedan od najboljih glumačkih festivala, zbog čega su počašćeni što mogu sudjelovati.

Bogatog programa i važnosti festivala dotakli su se i ostali prisutni na konferenciji za medije: ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović, zamjenik krapinskog gradonačelnika Ivica Hršak, direktorica TZG Krapine Nedjeljka Vodolšak i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook