Prethodni članak
Sljedeći članak

Izvanredni uspjesi učenika OŠ Side Košutić Radoboj na županijskim natjecanjima


Učenici OŠ Side Košutić Radoboj ove su godine pokazali iznimno znanje na školskim natjecanjima te su se plasirali na županijsku razinu iz ukupno sedam predmeta: Engleskog jezika, Matematike, Biologije, Informatike, Povijesti, Kemije i Hrvatskog jezika. Sudjelovali su i na Međunarodnoj smotri biosigurnosti i biozaštite u kategoriji učenika petih i šestih razreda.
Na županijskoj razini natjecanja osvojili su ukupno 7 prvih mjesta, 2 druga i 5 trećih mjesta.
Na Županijskom natjecanju iz Engleskog jezika u kategoriji 7. razreda pod vodstvom mentorice Kristine Husarek učenica Lana Šalković (7.b) osvojila je  2. mjesto. Na Županijskom natjecanju iz Engleskog jezika u kategoriji 8. razreda sudjelovali su učenici Emil Šemnički (8.a), Lucija Pospiš (8.b) i Emil Cigula (8.b) pod vodstvom mentorice Dijane Mikša. Emil Cigula osvojio je 4. mjesto, dok su Lucija i Emil Šemnički bili 8.
Na Županijskom natjecanju iz Matematike pod vodstvom mentorice Tatjane Hršak učenica Lana Šalković (7.b) osvojila je 1. mjesto, a učenica Lara Hrvoj (7.a) 2. mjesto u kategoriji 7. razreda.
Na Županijskom natjecanju iz Informatike učenici 8.b razreda Luka Cerovečki i Emil Cigula su osvojili 1. mjesto u kategoriji Razvoj software-a.
Na Županijskom natjecanju iz Biologije mentorica Natalija Ilić imala je tri predstavnice. Učenica Lana Poljak (7.a) osvojila je 1. mjesto, učenica Lucija Pospiš (8.b) 3. mjesto, a učenica Lana Šalković (7.b) 4. mjesto.
Na Županijsko natjecanje iz Kemije plasirala se učenica Lucija Pospiš (8.b) s mentoricom Sanjom Dunaj te osvojila 6. mjesto.
Na Županijskom natjecanju iz Povijesti bila su dva predstavnika pod vodstvom mentorice Magdalene Želimorski. Luka Cerovečki (8.b) osvojio je 1. mjesto, a učenik Emil Cigula (8.b) 3. mjesto u kategoriji 8. razreda.
Na županijsko natjecanje iz Hrvatskog jezika plasirali su se Lana Šalković (7.b), Lara Hrvoj (7.a), Adrijana Draganić (8.a) i Luka Cerovečki (8.b). U kategoriji 7. razreda učenica Lana Šalković (7.b) osvojila je 1. mjesto, Lara Hrvoj (7.a) 3. mjesto, dok je u kategoriji 8. razreda najbolji bio učenik Luka Cerovečki (8.b) koji je osvojio 1. mjesto, a Adrijana Draganić (8.a) 6. mjesto. Za najbolje učenike u obje kategorije očekuje se poziv na državnu razinu natjecanja.
Na Međužupanijskoj smotri biosigurnosti i biozaštite za učenike 5. i 6. razreda sudjelovale su učenice 6.a razreda Gabriela Ferk i Patricija Pospiš s mentoricom Natalijom Ilić te osvojile odlično 3. mjesto.
Rezultati ovih iznimno marljivih i motiviranih učenika dokazali su kako se isplati uložiti dodatno vrijeme, rad i trud u usvajanje novih znanja te da njihovi učitelji kvalitetno i stručno prenose svoje znanje i znaju pronaći način kako motivirati darovite učenike da bi postigli što bolje rezultate. Ponosni smo na sve naše učenike i njihove mentore koji su dostojno predstavljali Osnovnu školu Side Košutić Radoboj diljem cijele županije te im do srca čestitamo na postignutim rezultatima!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook