Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko – zagorska županija s 217.160,00 eura sufinancirat će aktivnosti ZARE


Župan Željko Kolar i ravnateljica Zagorske razvoje agencije Karolina Barilar su u četvrtak, 2. veljače potpisali ugovore o sufinanciranju rada Zagorske razvojne agencije.

Krapinsko-zagorska županija će temeljem ovog ugovora Zagorskoj razvojnoj agenciji dodijeliti ukupno 217.160,00 eura (1.636.192,02 kune) za financiranje aktivnosti prema Godišnjem planu rada i Financijskom planu ZARE za 2023. godinu i sukladno Odluci o izvršavanju Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu. Župan Željko Kolar naglasio je kako je ZARA prošle godine čak 75% svojih prihoda ostvarila od strane Europske unije te da ona bez naknade radi ne samo za Krapinsko-zagorsku županiju, već i za sve općine i gradove s njenog područja.  - ZARA je posebno važna za povlačenje europskih sredstava od strane malih općina i gradova koji nemaju ljudskih kapaciteta kako bi sami mogli pripremiti, aplicirati i nakon toga pratiti projekte do njihovog konačnog završetka. Nedavno smo istaknuli kako je ZARA prošle godine, u većoj ili manjoj mjeri, surađivala sa svim našim jedinicama lokalne samouprave te mogu istaknuti kako smatram da se ona u prošlim godinama opravdano pozicionirala kao jedna od najboljih razvojnih agencija u Republici Hrvatskoj – poručio je nakon potpisivanja župan Kolar.

Ravnateljica Karolina Barilar je nakon potpisivanja istaknula kako ZARA, kao regionalni koordinator, u svim svojim aktivnostima nastoji postavljati trendove te svim tijelima javne vlasti s područja KZŽ pružati usluge na najvišoj razini. - Zahvaljujem našem osnivaču - Krapinsko zagorskoj županiji što i ove godine podupire i prati rad Agencije kroz osiguranje sredstava za sufinanciranje rada Agencije. Navedena sredstva omogućavaju nam provedbu projekta Znanjem za europsko zajedništvo ZEZ II financiranog iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2024-2020 kojim osiguravamo savjetodavnu podršku tijelima javne vlasti, kao i edukativne i promotivne aktivnosti te provedbu projekta CRO-SI-SAFE financiranog iz Programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska kojim se povezuju hitne službe na prekograničnom području te nabavlja oprema za njihov rad – kazala je ravnateljica Barilar.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook