Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko - zagorska županija i Grad Donja Stubice i ove će godine biti domaćini Znanstvenom pikniku

Manifestacija će 25. rujna u Stubičkom Golubovcu za građanstvo ostati otvorena do 17 sati, dok će kroz youtube kanal i programske sadržaje HRT-a trajati čak tri dana - sve do ponoći 27. rujna



Manifestacija će 25. rujna u Stubičkom Golubovcu za građanstvo ostati otvorena do 17 sati, dok će kroz youtube kanal i programske sadržaje HRT-a trajati čak tri dana - sve do ponoći 27. rujna
Krapinsko-zagorska županija će i drugu godinu za redom biti domaćin Znanstvenog piknik, najveće manifestacije popularizacije znanosti u Hrvatskoj koja će ove godine zbog epidemioloških uvjeta biti održana i u bogatom online obliku.
Simbolično otvorenje 9. Znanstvenog piknika bit će održano u dvorcu Stubički Golubovec u Donjoj Stubici u petak, 25. rujna u 9 sati, kada će se s radom započeti i Youtube kanal ZEZ – Znanstveni piknik na kojem će svi zainteresirani moći naći mnoštvo različitih edukativnih sadržaja koje su snimili popularizatori znanosti iz Hrvatske i svijeta.

Manifestacija će 25. rujna u Stubičkom Golubovcu za građanstvo ostati otvorena do 17 sati, dok će kroz youtube kanal i programske sadržaje HRT-a trajati čak tri dana - sve do ponoći 27. rujna. Kako bi se znanost čim više približila javnosti, Youtube kanal ZEZ – Znanstveni piknik ostat će otvoren i nakon 27. rujna te će njegovi sadržaji, brojni pokusi, radionice i predavanja, biti trajno dostupni djeci i nastavnicima, kao i svim ostalim zainteresiranima.

Na otvorenju se očekuju govori župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, veleposlanika SAD-a u Republici Hrvatskoj nj/e Roberta Korhorsta, ravnatelja Instituta Ruđer Bošković Davida Smitha, zamjenice ravnatelja CARNET-a Andrijana Prskalo Maček, člana predsjedništva Udruge profesor Baltazar Davora Komeričkog te izaslanika Predsjednika Republike Hrvatske, pod čijim se pokroviteljstvom održava ovogodišnji Znanstveni piknik.
Znanstveni piknik je manifestacija originalno strukturirana kao neformalno druženje, odnosno piknik sa znanosti, kulturom i umjetnosti, a okosnica događanja su interaktivni znanstveno-edukativni pokusi, znanstveni show program, kratke prezentacije, edukativne radionice, a sve uz umjetničko-zabavni program. Događanje za glavni cilj ima popularizirati znanost među širom populacijom, a s posebnim fokusom na najmlađe i tinejdžere.

Organizator 9. Znanstvenog piknika su Udruga Profesor Baltazar, Hrvatska akademska istraživačka mreža – CARNET, Institut Ruđer Bošković, Zadruga ZEZ, Grad Donja Stubica i Krapinsko-zagorska županija, koji su kao partneri okupljeni u provedbenom konzorciju projekta uspostave znanstvenog centra upravo u Stubičkom Golubovcu.
Sve vijesti vezane za Znanstveni piknik uživo možete pratiti na FB stranici https://www.facebook.com/ZnanstveniPiknik, dok detaljni program možete pronaći na program nalazi na web stranici www.znanstvenipiknik.weebly.com.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook