Prethodni članak
Sljedeći članak

Konstituirano Dječje općinsko vijeće Bedekovčine, predsjednica Iva Gorički

Za zamjenika dječje općinske načelnice izabran je Florijan Jurenec, a članovi su još Karla Ptičar, Nik Vurnek i Anđelko Habljak iz Osnovne škole Bedekovčina te Lovro Trčak, Tena Grabušić i Petra Vračević iz Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički


U utorak, 6. travnja 2020. godine, održana je konstituirajuća sjednica 3. saziva Dječjeg općinskog vijeća Općine Bedekovčina u sklopu akcije „Općina Bedekovčina-prijatelj djece“.

Za članove Dječjeg općinskog vijeća izabrani su: Karla Ptičar, Nik Vurnek, Anđelko Habljak i Iva Gorički iz Osnovne škole Bedekovčina te Lovro Trčak, Tena Grabušić, Petra Vračević i Florijan Jurenec iz Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički. Za dječju općinsku načelnicu izabrana je Iva Gorički, predstavnica 7. razreda OŠ Bedekovčina, a za zamjenika dječje općinske načelnice izabran je Florijan Jurenec, predstavnik 7. razreda OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Sjednici su prisustvovali općinski načelnik Darko Ban, predsjednica Društva naša djeca Bedekovčina i voditeljica Dječjeg općinskog vijeća Ljubica Gorički koji su novoizabranoj dječjoj općinskoj načelnici i njezinom zamjeniku, kao i cijelom Dječjem općinskom vijeću zaželjeli uspjeh u radu te ih upoznali s njihovim pravima, obvezama i ovlastima.
Dječje općinsko vijeće okvir je za ostvarivanje prava djece na aktivno sudjelovanje u životu Općine Bedekovčina, a provodi se u suradnji Općine Bedekovčina, Društva Naša djeca Bedekovčina i dvije osnovne škole na području Općine. Cilj vijeća je ostvarivanje odredaba Konvencije o pravima djeteta Ujedinjenih naroda – osigurava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u Općini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook