Prethodni članak
Sljedeći članak

KOLAR O DRUGOM KRUGU: 'Imate sjajnog teoretičara i sjajnog praktičara. Stanje u kojem je SDP danas treba sjajnog praktičara'

Timski sam igrač, spreman na svaku sugestiju, donosim svaki dan odluke, znam se snaći u kriznim situacijama i uvjeren sam da će to kolege prepoznati, rekao je Kolar


- Garantiram suradnju i kraj sukoba, to je za SDP u ovom trenu najbitnije. Svaka utrka se trči do kraja, ovu smo trčali u dva kruga, ja sam krenuo u trku kada su neki bili već na polovici, a ovu drugu krećemo s iste startne pozicije – poručio je danas Željko Kolar na pressici u Zagrebu, uoči drugog kruga izbora za predsjednika SDP –a, ističući da očekuje pobjedu. - Nudim svoje znanje, iskustvo, znanje upravljanja sustavom što nema niti jedan kandidat, energiju i pobjednički mentalitet koji fali SDP – u. Timski sam igrač, spreman na svaku sugestiju, donosim svaki dan odluke, znam se snaći u kriznim situacijama i uvjeren sam da će to kolege prepoznati. Isprika svima njima koji nisu imali pravo glasa – rekao je Kolar.

 


Pred SDP – om je ogroman ispit, lokalni izbori koji će pokazati snagu SDP –a, rekao je Kolar. Kako je veliko nezadovoljstvo u SDP – u oko ovih izbora, a nakon lokalnih izbora po statutu se održavaju i izbori u općinskim i gradskim organizacijama, Kolar će predložiti da se održe ponovno i izbori za predsjednika stranke na nacionalnoj razini. - Ako ću ja odraditi kao predsjednik odraditi dobar posao, nemam se čega bojati, a ako rezultat ne bude dobar, neću se niti kandidirati za predsjednika niti na neku drugu dužnost – najavio je Kolar, istaknuvši da se ova najava odnosi isključivo ukoliko on postane novi predsjednik stranke. - Taj je potez logičan i može ugroziti samo mene. To je samo demokratski iskorak i test samoga sebe – dodao je Kolar. – Ako u subotu izgubim na izborima, ne mislim se kandidirati za godinu dana, ako se novo vodstvo odluči na to što sam predložio. Nisam alibi igrač niti ničiji igrač i to sam pokazao – pojasnio je. Ponovio da je njegov motiv za kandidaturu stabilnost stranke i prestanak sukoba, da SDP bude stranka koja osluškuje probleme građana i nudi konkretna rješenja.

 


Na novinarska pitanja Kolar je pojasnio da bi kolegice i kolege koji podržavaju Grbina volio imati kao najbliže suradnike i da se ne boji svojih članova, ako će ga izabrati. Bez obzira na svoj prijedlog o ponovnim izborima za oko godinu dana, Kolar je odgovorio da su ovi izbori po postojećim planovima i da će novoizabrani predsjednik stranke za njega imati puni legitimitet.

Za lokalne izbore vjeruje da će SDP postići odličan rezultat. Kolara su pitali da komentira izjavu Zlatka Komadine da neće biti više kandidat za župana. - Uspješan sam župan, pobjednik u 2 mandata i samo će o mom rezultatu ovisiti hoću li biti kandidat za terći mandat, o tome će odlučiti naša tijela – odgovorio je Kolar.
Na pitanje smatra li da bi Peđa Grbin bio dobar predsjednik SDP –a, Kolar je rekao: - Da sam smatrao da bude odličan, ne bih se kandidirao, a ako postane predsjednik stranke, ja ću mu pomoći ne da bude dobar, nego odličan. Imate sjajnog teoretičara i sjajnog praktičara. Stanje u kojem je SDP danas treba sjajnog praktičara – bio je jasan Kolar.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook