Prethodni članak
Sljedeći članak

U središtu turističkog mjesta Krapinske Toplice, Hotel Toplice, zatvorio je svoja vrata

Tvrtka u stečaj jer nije dočekala investiciju vlasnika nekretnina, trvtku Spring Spa Hotel

  • Hotel Toplice bit će srušen, a na njegovom mjestu izgradit će se novi

    Hotel Toplice bit će srušen, a na njegovom mjestu izgradit će se novi


Od jučer Toplice Hotel tvrtke Krass Hotel d.o.o. zatvorio je svoja vrata. Direktorica Kristina Marušić izražava žaljenje zbog toga i podsjeća da je to zatvaranje već drugi put ove godine, a prvi put to je bilo u vrijeme ‘lockdowna’. Prema riječima direktorice Marušić problem tvrtke nije od jučer. - Već nekoliko godina imali smo otežano poslovanje te u očekivanju investitora održavali smo poslovanje uz velike napore. Kako je vidljivo, nismo uspjeli dočekati taj trenutak da se objekt obnovi, upotpune sadržaji te nastavi s održivim poslovanjem – objasnila je direktorica i dodala da su zbog nemogućnosti daljnjeg poslovanja i održivosti vlasnici u uprava Krass Hotela donijeli takvu odluku.

Bez plaće za rujan


Kad je riječ o djelatnicima, oni su od 1. listopada kod kuće. Riječ je o ukupno 33 djelatnika dok je pet djelatnika imalo ugovor o radu na određeno vrijeme i on im je istekao baš 30. rujna te se mogu javiti na Zavod za zapošljavanje. - Od ostalih, dvije su djelatnice našle novo zaposlenje, a 26 njih je ostalo prijavljeno do dolaska stečajnog upravitelja budući da tvrtka Krass Hotel d.o.o. najvjerojatnije ide u stečaj, kaže direktrica Marušić.
Inače, djelatnicima nije isplaćena plaća samo sa mjesec rujan, što će naravno primiti tijekom ili po završetku cjelokupnog postupka.
U cijeloj priči nije nebitno da u stečaj, po svemu sudeći ide tvrtka Krass d.o.o., a nekretnina je u vlasništvu Spring Spa Hotel-a.



Još članaka iz "Vijesti"

Facebook