Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: Kasne nam rezultati testiranja i to je veliki problem

Ponudili smo ljude za ispomoć u Zagreb kako bi što prije dolazili do rezultata testiranja


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar gostovao je jutros na televiziji N1 i komentirao epidemiološku situaciju u županiji. Istaknuo je kako je veliki problem što se dugo čekaju nalazi testiranih na COVID - 19. Testovi dolaze sa zakašnjenjem od više dana dana pa se zaraza širi, najviše u obiteljima. Zbog toga je županijski Stožer pozvao ljude koji su se testirali da se ponašaju kao da su zaraženi dok ne stigne nalaz koji bi isključio zarazu.

- Također smo ponudili ljude koji mogu ići na  ispomoć u centre za testiranje u Zagrebu kako bi se pomoglo kolegama koji obrađuju uzorke,  da bi se što prije znali rezultati testiranja – rekao je Kolar.

Što se tiče Opće bolnice Zabok i proboja virusa, u hladnom pogonu je interni odjel gdje trenutno leži 25 pozitivnih pacijenata. Oni su odvojeni od ostalih, tako da bolnica funkcionira za ostale pacijente. Na pitanje koliko kapaciteta ima zabočka bolnica za srednje teške slučajeve zaraze, odgovorio je da bi mogli smjestiti oko 70 pacijenata, ali plan nije da ti oboljeli pacijenti budu u Zaboku, već se pripremaju kapaciteti za takve pacijente u Zagrebu.

O medijskim nagađanjima da bi bolnica u Zaboku mogla biti pretvorena u COVID bolnicu, Kolar je rekao da je o tome razgovarao s ministrom Berošem i da to nikada nije bila opcija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook