Prethodni članak
Sljedeći članak

Kod Klanjca pijan bacio petardu pod auto i vikao: 'Možeš mi ga cuclati, k*rvo stara'

Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem


Jedna je žena iz Klanjca tužila muškarca iz Brezakovca da joj je nanio imovinsku štetu u vidu povrede prava osobnosti i to na način da je kod nje izazvao intenzivni strah time što joj je bacio petardu pod osobni automobil kojim je upravljala.

Sudskim putem je tražila da joj taj muškarac, inače susjed njenog brata u Brezakovcu, zbog toga isplati odštetu u ukupnom iznosu od 18.100 kuna, no, Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Klanjcu, njen je tužbeni zahtjev ovih dana odbio.

Inače, riječ je o događaju koji se dogodio u rujnu 2018. godine, zbog kojeg je na Prekršajnom sudu u Zlataru spomenuti muškarac proglašen krivim još u prosincu 2018., a žena ga je za nadoknadu štete tužila naknadno.

Navela je da je pretrpjela i da i dalje trpi strah jer joj je tuženik istoga dana ozbiljno prijetio („da ima ljude koji će je ubiti za 100 EUR“), što je kod nje izazvalo opravdanu i intenzivnu bojazan za život. Daljnju povredu osobnosti muškarac joj je nanio ponovno toga dana kada ju je u nazočnosti policijskog službenika iz Policijske postaje Klanjec osobito drsko uvrijedio na način da joj je povišenim glasom, između ostalih uvreda vikao: „Ti si luda, popuši mi kurac, možeš mi ga i cuclati, ali si prvo operi smrdljiva usta kurva stara“. Tužiteljica je tvrdila da joj je opisana uvreda u nazočnosti policijskog službenika nanijela znatnu povredu ugleda i časti te kod nje izazvala značajni sram. Ipak, sud je utvrdio kako to ne može dokazati pa je odbio odštetni zahtjev, iako je za istu stvar muškarac već proglašen krivim 2018. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook