Prethodni članak
Sljedeći članak

Klinička bolnica Sveti Duh nema psihologa, zato nisu pružili psihološku pomoć Čavajdi


Klinička bolnica Sveti Duh u Zagrebu objavila je priopćenje u vezi sa slučajem Mirele Čavajde koja je u šestom mjesecu trudnoće i nosi dijete s tumorom na mozgu te objašnjavaju zašto Mireli Čavajdi nije pružena psihološka pomoć, piše HRT.

Priopćenje u cijelosti:

"Slijedom brojnih upita, donosimo pojašnjenje vezano uz pitanje pružanja psihološke pomoći gospođi Čavajdi. Svjesni smo da je u stresnim i teškim situacijama, kao što je ova u kojoj se našla gospođa Mirela Čavajda, psihološka pomoć izuzetno bitna. Naša bolnica nažalost nema zaposlenog psihologa i zbog toga tijekom hospitalizacije gospođe Čavajda u KB „Sveti Duh" nismo bili u mogućnosti pružiti profesionalnu psihološku pomoć, ali je naše osoblje Klinike za ginekologiju i porodništvo učinilo sve što je u njihovoj moći da pacijentici daju podršku i smanje razinu straha i nelagode u ovoj za nju izuzetno teškoj i bolnoj životnoj situaciji. Gospođi Čavajda i osobno sam, kao ravnateljica, pisanim putem ponovila da joj stojim na raspolaganju za daljnje savjetovanje.

Kao nova uprava prepoznali smo odmah u početku svog mandata važnost uloge psihologa i nastojat ćemo u najkraćem mogućem roku pokrenuti njihovo zapošljavanje, na dobrobit naših pacijenata. Stoga se nadam da ćemo uskoro moći našim pacijentima osigurati profesionalnu psihološku pomoć, kad god im to zatreba.

Uprava Kliničke bolnice Sveti Duh"

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook