Prethodni članak
Sljedeći članak

Kaos od ranog jutra! Liječnici i pacijenti ljuti: 'Ne može se do lijekova, uputnica, nalaza, a nitko nam ništa ne govori'


Zbog problema u Centralnom zdravstvenom informatičkom sustavu (CEZIH) građani u ljekarnama ne mogu podići lijekove putem eRecepta, a nisu dostupni ni eUputnice, niti eNalazi.

Ovu informaciju potvrdilo je za Jutarnji više liječnika primarne zdravstvene zaštite.

- Već oko 8.30 smo primijetili probleme. Ne možemo slati recepte niti puštati uputnice. Kao uvijek nam nitko nije rekao što se događa i kada će problem biti otklonjen - kaže Vikica Krolo, liječnica obiteljske medicine.

I Nataša Ban Toskić, predsjednica KoHOM-a potvrdila je kako sustav ne radi posljednja dva sata.

- Nismo još dobili obavijest što se događa. Pacijenti su ljuti i zovu nas. Zovu nas iz bolnica jer misle da nismo pustili uputnice, iz ljekarni jer misle da nismo pustili lijek - govori Ban Toskić i dodaje kako su prešli na papirnate uputnice i recepte dok se riješi problem. Također, izrazila je zabrinutost ako se ne riješi problem uskoro, jer je sutra neradan dan.

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje rekli su kako je jutros bilo problema u radu CEZIH-a te da se intenzivno radi na njihovom otklanjanju te se sustav već postepeno vraća u funkciju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook