Prethodni članak
Sljedeći članak

Josip Milički sa suradnicima kreće po treći mandat načelnika Marije Bistrice

Nakon realizacija brojnih projekta, nastavljamo za ljepšu i bolju Bistricu, poručio je Milički


Kandidaturu za novi mandat načelnika Općine Marija Bistrica danas je objavio aktualni načelnik Josip Milički (HDZ), koji je poručio. ''Drage naše sumještanke i mještani, nakon gotovo osam godina na funkciji načelnika općine Marija Bistrica, s osjećajem posebne odgovornosti prema našoj Općini, odlučio sam ponovno istaknuti kandidaturu za načelnika općine Marija Bistrica, zajedno s timom kompetentnih i dokazanih ljudi. Činimo to uvjereni da zajedničkim snagama možemo nastaviti provoditi projekte koji mijenjaju Općinu Mariju Bistricu nabolje.'' – rekao je u uvodu Milički i prisjetio se važnih odraženih projekata.

''U protekle 4 godine izgrađeno je nekoliko velikih i važnih kapitalnih projekata, od kojih bih spomenuo naše reciklažno dvorište, rekonstrukcija i obnova Doma kulture, izgradnja novog vrtića, početak izgradnje nove mrtvačnice i groblja, zamjena i rekonstrukcija javne rasvjete u cijeloj Općini i kao kruna svega poduzeće Lijepa Bistrica u 100-postotnom vlasništvu Općine. Svi ti projekti ukupno iznose 44 mil. kuna, a ono što posebno veseli da je EU komponenta 23,4 mil. kuna. U odnosu na naš izvorni proračun, koji je sada negdje oko 13,5 mil. kuna, bez ove EU komponente to bi bilo nemoguće ostvariti.'' naglasio je Milički i istaknuo posebni ponos na 2020. godinu. ''U 2020. godini ostvaren je proračun od 27 mil. kuna, za koji smatram da je rekordan u povijesti Općine.'' Milički se osvrnuo i na buduće projekte i suradnju s bistričkim HSU-om. ''Spremni smo na novu financijsku omotnicu 2021-2027. kroz koju bi također htjeli, a imamo razloga vjerovati jer imamo građevinske dozvole i spremne projekte, aplicirati i da nastavimo razvoj cjelokupne općine, izdvajam izgradnju Društvenog doma u naselju Laz, izgradnju brze ceste uz potporu nadležnog Ministarstva i Vlade RH, izgradnju športsko rekreacijskog centra, aktivno radimo sa županijom i nadležnim Ministarstvom na izgradnji nove Osnovne i glazbene škole te športske dvorane. Uvjeren sam da ćemo i u narednim mandatima uspjeti povući poglavito sredstva iz EU fondova i realizirati sve planirane kapitalne projekte za ljepšu i bolju Bistricu. Posebno zahvaljujem i radujem se suradnji s našim koalicijskim partnerom HSU-om, s kojom smo odradili i protekle 4 godine. Pozdravljam predsjednicu HSU-a Marija Bistrica Katicu Habazin, zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji i veselim se budućoj, a svim protukandidatima želim sve dobro i nadam se korektnoj i afirmativnoj kampanji. '' – zaključio je kandidat za 3. mandat načelnik u Mariji Bistrici Josip Milički.

 

''Vjerujemo da ćemo nastaviti razvijati Mariju Bistricu, onako kako smo zamislili još prije 7 godina''

Važan dio tima, koji je pokrenuo Mariju Bistricu je i aktualni predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, koji se također osvrnuo na brojne odrađene projekte, ali i na one buduće. Švaljek je posebno zahvalio mještanima Općine Marije Bistrice, što su u proteklom razdoblju dali podršku u realizaciji svih kapitalnih i općih projekata. ''Ono što bih svakako nabrojao, a što je odrađeno u proteklom razdoblju je prije svega: kupnja zemljišta 50000 m2 za društvenu i javnu namjenu, izgradnja reciklažnog dvorišta, otvaranje poduzeća Lijepa Bistrica u stopostotnom općinskom vlasništvu, rekonstrukcija doma kulture, izgradnja novog i rekonstrukcija starog dječjeg vrtića, početak gradnje novog groblja, dobivanje darovnim ugovorom od vlade RH Zone Tehnomehanike, uspješno osiguranje nastavka rada i razvoja glazbene škole, rekonstrukcija ambulante, grobnih staza, otvaranje hitne medicinske službe.'' prisjetio se Švaljek i okrenuo se budućnosti. ''Ono što je pred nama u daljnjem razdoblju i za što molimo podršku naših mještana je završetak gradnje novog groblja pod monitoringom EU, gradnja društvenog doma na Lazu, nastavak razvoja poduzeća Lijepa Bistrica, stavljanje u funkciju nove poslovne zone Tehnomehanika, nastavak kupnje zemljišta u zoni javne namjene, nastavak projekta u suradnji sa županijom rekonstrukcije stare i gradnje nove osnovne i srednje škole s pripadajućim sadržajima te preseljenje nogometnog igrališta i razvoj svakog našeg naselja.'' Švaljek je i ponovio kako je ovo period u kojem se nadoknađuju zaostatci od prošlih godina u kojima je Marija Bistrica zapostavljana. ''Sve ovo što mi sada radimo se trebalo realizirati tijekom cijelog prošlog i početkom ovog stoljeća, a mi sada sve to uspješno nadoknađujemo sto nije nimalo jednostavno. Marija Bistrica je uz rame Lourdesu i Fatimi samo po duhovnim sadržajima i kulturi, a što se tiče svjetovnog (infrastrukture i prilazne ceste) potpuno je ostala nerazvijena do 90-tih godina zbog loših političkih razloga.'' - napomenuo je sadašnji predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica i zaključio: ''Vjerujemo da je sve ono što smo odradili u proteklih 8 godina prepoznato od mještana Općine Marija Bistrica i također vjerujemo da ćemo nastaviti razvijati Mariju Bistricu, onako kako smo zamislili još prije 7 godina.''

 

''Umirovljenici uopće nisu dvojili''

Podršku timu HDZ-a Marije Bistrice iskazala je i predsjednica Općinske organizacije HSU-a Marija Bistrica Katica Habazin. ''I kao Hrvatska stranka umirovljenika Marija Bistrica i kao umirovljenici općenito, prepoznali smo rad gospodina Švaljeka i gospodina Miličkog i svim srcem podržavamo i nastojimo pomoći, koliko je u našoj mogućnosti. Također sam uvjerena da ćemo i u sljedećem mandatu uspjeti odradi sve ove projekte koji su pred nama, kao što smo uspjeli odraditi i dječji vrtić i sve ostale dosadašnje projekte. Umirovljenici uopće nisu dvojili i imaju puno povjerenje u ove ljude i uvjerena sam da ćemo zajedničkim snagama odraditi i sljedeći mandat i realizirati planirane projekte.'' – rekla je Habazin. U narednom periodu bit će objavljena i lista HDZ-HSU za Općinsko vijeće Općine Marija Bistrica, na kojoj će, kako je rekao Milički od reda biti kvalitetni ljudi, koji će nastaviti nesebično raditi za dobrobit cijele Općine Marija Bistrica.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook