Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz poučne i zabavne aktivnosti u Dječjem vrtiću Zipkica obilježen Svjetski tjedan zdravlja


U suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo u okviru projekta Živjeti zdravo, Dječji vrtić Zipkica obilježio je Svjetski tjedan zdravlja u periodu od 6. do 9. travnja.

 

S djecom su provedene brojne aktivnosti kojima se željelo osvijestiti važnost očuvanja zdravlja od najranije dobi. Prema materijalima iz projekta svaki je dan bio tematski i djeci jako zanimljiv. Tako su djeca dan nazvan ''Uskočimo u utorak'' obilježila raznim tjelesnim i motoričkim aktivnostima, u ''Super zdravoj srijedi'' djeca su proširivala spoznaje o zdravim namirnicama, isprobavala razne kombinacije voća i povrća, izrađivala zdrave napitke, podsjetila se kako treba izgledati tanjur zdrave hrane.

 

''Čuvajmo čistu vodu u četvrtak'' djeca su se podsjetila kako u našem kraju imamo zdravstveno ispravnu vodu dostupnu za piće i kako zbog toga trebamo biti sretni, kako redovitim pranjem ruku čuvamo naše zdravlje te kako djeca trebaju popiti barem 5 čaša vode dnevno. Brojnim zanimljivim eksperimentima djeca su naučila i puno drugih stvari o svojstvima vode. Na kraju tjedna ''Pospani petak'' djeca su obilježila razgovorom i aktivnostima vezanima uz važnost opuštanja , sna i odmora. U svim aktivnostima i djeca i odgojitelji su iznimno uživali i tako pridonijeli osvještavanju važnosti razvijanja zdravih navika.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook