Prethodni članak
Sljedeći članak

Gregurović u utrci za 3. mandat na čelu Grada Krapine: 'Puno se radilo, radi se i dalje, ali naš zajednički posao još nije gotov!'


Predsjednik krapinske Gradske organizacije HDZ-a i aktualni gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović, stranački je kandidat za treći mandat na čelu Grada Krapine, a kandidat za njegovog zamjenika je Ivica Hršak.

Svoju je kandidaturu Gregurović predstavio u petak, a tom je prilikom zahvalio svojim dosadašnjim zamjenicima na odgovornom i predanom radu te svim postignućima koje su zajedno ostvarili, dok je Krapinčankama i Krapinčanima zahvalio na povjerenju u proteklih osam godina.

 

- Kao gradonačelnik slušao sam potrebe i prijedloge svojih sugrađana te ih sa svojim timom pretvarao u projekte koje smo realizirali. Na taj smo način zajedno kreirali smjer razvoja našeg grada i stvaranje Krapine iz dana u dan sve ugodnijim mjestom za život. S ponosom mogu reći da smo realizirali brojne projekte, a u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i zahvaljujući potpori iz EU fondova započeli smo investicije kojima mijenjamo vizuru te gospodarski i turistički potencijal razvoja našeg grada – istaknuo je Gregurović.

Dodao je da su na taj način osigurana sredstva za projektiranje elektrifikacije pruge do Krapine i za izgradnju državne ceste koja prolazi kroz gospodarsku zonu. Izrađena je i dokumentacija za projekt „Crna kraljica“ ali i druge turističke projekte koji su spremni da osiguraju sredstva preko nacionalnih i EU fondova za njihovu realizaciju. Osigurane su potpore za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji te financijska sredstva za uvođenje širokopojasnog interneta na čitavom području grada.

Gregurović je spomenuo i niz drugih značajnih projekata koji su odrađeni u prošlom četverogodišnjem mandatu, a među njima su kružni tok kod željezničke stanice u Krapini, šetnica uz Krapinčicu, kao i izgradnja produžetka Ulice Frane Galovića.

-Mnogo je toga učinjeno i za naše najmlađe pa smo tako uredili dvorište i zamijenili stolariju na Osnovnoj školi Ljudevit Gaj, zamijenili krovište na OŠ Augusta Cesarca, dogradili gradski dječji vrtić i dječje igralište, uredili dječje igralište u parku u Krapini i postavili igrala u naseljima u kojima ih nije bilo. Spomenut ću i izgradnju sportskih igrališta na Šabacu, Tkalcima, Žutnici i Zagori te rekonstrukciju igrališta kod OŠ Augusta Cesarca i na Trškom Vrhu, a u tijeku je i izgradnja igrališta s umjetnom travom na ŠRC Podgora te izmještanje ceste – kazao je Gregurović.

Istaknuvši kako su u proteklom razdoblju realizirani i brojni projekti na uređenju komunalne i prometne infrastrukture Gregurović je rekao da je zbog osiguranih preduvjeta stvoreno i dobro poslovno okruženje.

 

- U gospodarskoj zoni uz novoizgrađene poslovne prostore, novi gospodarski subjekti otkupili su više od 70.000 m2 zemljišta, a oko 35.000 m2 je u fazi otkupa. Egzaktni i provjerljivi podaci govore da se od 2013 g. kod poslodavaca s područja grada za preko 500 povećao broj zaposlenih, dok je istovremeno i preko 500 manje nezaposlenih u evidenciji Zavoda za zapošljavanje – rekao je kandidat za još jedan mandat na čelu Grada Krapine.

Gregurović je naglasio i kako vjeruje da su sugrađani vidjeli da se u Krapini puno radilo, da se radi te da će se raditi i dalje, na dobrobit svih stanovnika grada te poručio:

- Uz podršku hrvatske Vlade, znanje i iskustvo povlačenja sredstava iz EU fondova, stvorili smo mogućnosti da na području našeg grada pokrenemo i realiziramo nove projekte koje s gradskim proračunom inače ne bismo mogli. No, naš zajednički posao još nije gotov. Stoga vas pozivam sugrađane da mi daju povjerenje kao gradonačelniku za još jedan mandat kao i listi za Gradsko vijeće koju ću predvoditi. I dalje zajedno za Krapinu!

 

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Ivica Hršak, direktor tvrtke s više od 60 zaposlenih, već više od 16 godina aktivno sudjeluje u radu Grada.

- U dva mandata bio sam predsjednik Mjesnog odbora Mihaljekov Jarek, u jednom mandatu gradski vijećnik, dok u ove četiri godine obnašam dužnost predsjednika krapinskog Gradskog vijeća. Kao predsjednik Vijeća trudio sam se uvažavati mišljenja i prijedloge te konstruktivno raspravljati, neovisno o stranačkoj pripadnosti, a sve u cilju razvoja našega grada – rekao je Hršak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook