Prethodni članak
Sljedeći članak

Jana – hrvatska pobjednica

Međunarodna olimpijada njemačkog jezik

  • Jana Parlaj

    Jana Parlaj i prof Nataša Krajačić


Čestitke Jani Parlaj, učenici prvoga razreda Srednje škole u Zlataru, gimnazijski smjer, i njezinoj profesorici njemačkoga jezika Nataši Krajačić! Naime, Jana je u petak postala hrvatskom pobjednicom Međunarodne olimpijade njemačkog jezika (IDO). Riječ je o najvećem svjetskom natjecanju njemačkog jezika koje se održava svake dvije godine u Njemačkoj. Inicijatori  su Goethe- Institut i Međunarodna udruga nastavnika i nastavnica njemačkog jezika . Svrha je  zainteresirati mlade ljude u inozemstvu za njemački jezik, ojačati međusobno razumijevanje i toleranciju te sudionicima otvoriti vrata njemačkoj znanosti i kulturi.

-Nakon dva dana  izlučnog natjecanja u petak je  uslijedilo usmeno live finale na kojem su natjecatelji u grupama prezentirali svoj uradak. Janina je tema bila o glazbi koju sluša, a ona voli rock- kaže s pravom ponosna prof. Krajačić.

Međunarodna olimpijada njemačkog jezika odnosno njezina završnica održat će se  u Hamburgu od 25. srpnja do 5. kolovoza. Na sudjelovanje pozvano je oko 13 milijuna učenika koji uče njemački jezik u školama širom svijeta. Više od 140 učenika njemačkog jezika u dobi od 14 do 17 godina kvalificira se u nacionalnim preliminarnim krugovima iz više od 70 zemalja sudionica. S Janom će putovati još jedan hrvatski učenik iz druge jezične kategorije .

U završnici mlade ponovno očekuje uzbudljiv i šarolik program koji stvara raznovrsne susrete s mladima, tvrtkama, umjetnicima i kulturnim djelatnicima te kreativcima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook