Prethodni članak
Sljedeći članak

Izložba ZEN keramike u Klanjcu

U subotu je u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu otvorena izložba ZEN keramike na kojoj su izloženi radovi nastali na četiri prethodno održane istoimene radionice


Ljubitelji umjetnosti okupili su se u subotu u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu kako bi popratili otvorenje izložbe ZEN Keramike. Izloženo je oko tridesetak radova izrađenih u tehnici glazirane keramike i terkote. Prava mala umjetnička djela izradili su većinom djelatnici Muzeja Hrvatskog zagorja i ostali kreativci koji su sudjelovali na radionicama ZEn keramike održanima prethodnih mjeseci.

– Izložba je rezultat radionica koje smo organizirali tokom ove godine u Studiju Galerije Antuna Augustinčića. Ideja je bila okupiti djelatnike MHZ-a i ostale kretivce da se malo svi opustimo i uživamo, načimo neke nove tehnike, možda to primijenimo u svojem radu, a možda to iskoristimo kao novi hobi. Krenuli smo s radionicama tako da bi napravili prezentaciju, gdje smo malo učili o povijesti keramike Hrvatske 20. stoljeća, koja je nadasve zanimljiva. Nakon toga radili smo skice te pomalo došli do završnog rada – rekla je prigodom otvorenja izložbe voditeljica radionice ZEN keramike, muzejska pedagoginja Petra Šoltić.

Ova zanimljiva izložba otvorena je mjesec dana te ju možete pogledati do 1. studenoga 2022.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook