Prethodni članak
Sljedeći članak

INSPEKTORAT: Hrana poskupjela do 20 posto, usluge i do 80 posto

U tri dana provedeno 306 nadzora i utvrđena čak 96 prekršaja


Glavni državni inspektor Andrija Mikulić na vladinoj je sjednici objavio kako je pojačani inspekcijski nadzor provedbe Zakona o uvođenju eura stupio na snagu još 5. rujna. Do 31. prosinca obavljeno je preko 8.000 nadzora artikala, a utvrđene su čak 1.744 povrede zakona, piše Net.hr.

Od 1. siječnja 2023. kada je uveden euro primljen veći broj predstavki građana kojima se ukazuje na povećanje cijena u trgovini, ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima.
"Od 2. do 4. siječnja je tržišna inspekcija provela oko dvije stotine nadzora u području trgovine na malo i u pekarnicama, za koje je došao velik broj prijava. Utvrđeno je povećanje cijena i to u rasponu od 3 do čak 19 posto na širokom spektru proizvoda – od čokolade i pekarskih proizvoda, preko piva, kave, maslaca i toaletnog papira", ustvrdio je Mikulić.

U uslužnim djelatnostima, povećanje se kreće od 10 do 80 posto, a turistički inspektori su u 151 nadzoru utvrdili 52 povrede odnosno povećanja cijena, od jedan do deset posto.
U nadzoru su i turistički inspektori. Oni su od 2. do 4. siječnja proveli 151 nadzor i utvrdili 52 povrede, odnosno 52 povećanja cijena – od 1 do 10 posto.
"Sveukupno, proveli smo u ta tri dana 306 nadzora i utvrdili čak 96 prekršaja. Inspekcijski nadzor će idućih dana biti pojačan", zaključio je, prenosi Net.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook