Prethodni članak
Sljedeći članak

'Imamo velik broj aktivnih udruga, ovo je prilika da im se predstavi novi način financiranja'

Okrugli stol na temu fuindraisinga održava se u Zelenoj dvorani u Zaboku


U Zaboku se danas održava Okrugli stol na temi 'Filantropija i fundraising u Krapinsko – zagorskoj županiji', kojega organizira Savjet za razvoj civilnog društva Krapinsko – zagorske županije.

-Govorit ćemo o tome kako funkcionira fundraising i o prilikama koje mogu iskoristiti udruge kako bi prikupila sredstva – najavila je Ivana Radanović, predsjednica Savjeta.

Panelisti su Sonja Borovčak (DND Zabok), Svjetlana Pripeljaš (Društvo multiple skleroze KZŽ), Helga Može ((Zaklada Istra) te Ina Mužina (Salvus), koji će predstaviti primjere dobre prakse i konkretna iskustva.

Moderatorica panela Mladena Majerić, savjetnica za fundraising neprofitnih organizacija, rekla je kako je fundraising zapravo prikupljanje donacija građana i tvrtki, kako bi udruge mogle postati financijski održivije te kako ne bi ovisile samo o konkretnim projektima i natječajima. – Cilj je i pojasniti kako razviti odnos udruge s donatorom i iz toga stvoriti vrijednost, ne samo financijsku, već podršku, volontiranje i razne donacije.

Okruglom stolu prisustvovala je i zamjenica župana Jasna Petek, a obzirom da je ovo događanje organizirano povodom Dana otvorenih vrata udruga KZŽ, iskoristila je priliku da pohvali rad udruga, kojih je u našoj županiji preko 1200. – Imamo vrlo živu djelatnost organizacija civilnog društva, udruge koje su vrlo aktivne te privlače puno sredstava iz proračuna lokalne i regionalne samouprave te raznih fondova, a ovo je prilika da im se predstave i drugi načini i mogućnosti financiranja – rekla je zamjenica župana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook