Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Svečano proslavljena 180. obljetnica školstva u Konjščini: 'Uz odgoj i obrazovanje, mi smo djeci podrška, oslonac i obitelj'

OŠ Konjščina broji 320 učenika i 40 djelatnika i danas je moderna, bogato opremljena i energetski uređena


U Osnovnoj školi Konjščina danas je održana svečanost povodom 180. godišnjice školstva u Konjščini.

Ravnatelj škole koja broji 320 učenika i 40 djelatnika, Zoran Vuger, posebno je pozdravio umirovljene djelatnike škole koji su u OŠ Konjščina ugradili veliki dio svojeg života te im na tome zahvalio. – Danas su izrazito zahtjevna vremena za odgoj i obrazovanje djece i želim izraziti veliku zahvalu sadašnjim učiteljima, stručnim suradnicima, administrativno – tehničkom osoblju, jer uz odgoj i obrazovanje, svi smo mi danas sjeci podrška, oslonac i obitelj – rekao je ravnatelj.

Podsjetio je da je škola još 1994. godine krenula s razvojem STEAM područja i imala jednu od prvih informatičkih učionica. - Kako bismo shvatili veličinu i značaj početka u Konjščini, trebamo se vratiti 180 godina u prošlost, tj. u 1842. godinu. Uzmemo li u obzir povijesni kontekst tih godina, kada u jeku Hrvatskog narodnog preporoda uz velik doprinos i zalaganje crkvenih vlasti, nastaje širok pokret opismenjavanja stanovništva, jasno je koliko je za boljitak i napredak mjesta bilo značajno otvaranje škole u Konjščini – rekao je ravnatelj. Ujedno, zahvalio je Krapinsko – zagorskoj županiji što je prepoznala potrebe škole i što je danas škola suvremena, bogato opremljena i energetski uređena. Ravnatelj je zahvalio i Općini Konjščina na dobroj suradnji i podršci u radu.


Načelnica Općine Anita Krok rekla je da je u 180 godina najvažnija volja i želja učiteljica i učitelja da prenesu znanje djeci. – Ova škola i samo osnovnoškolsko obrazovanje u našoj općini temelj je za bolju budućnost svakog našeg mještana. Svi smo krenuli iz ove zgrade. I dalje ćemo surađivati sa školom ipomoći sukladno mogućnostima jer definitivno jeinvesticija u obrazvovanje najbolje ulaganje. Od srca hvala svima koji ste doprinijeli razvoju škole, svim djelatnicima, gospodarstvenicima, udrugama, svima s kojima škola surađuje, Županiji. OŠ Konjščina je nešto čime se mi kao zajednica ponosimo i trebamo se ponositi – rekla je načelnica.


Zamjenica župana Jasna Petek uručila je ravnatelju zahvalnicu Županije te uputila iskrene čestitke na obljetnici.


-Škola u svakoj zajednici je mjesto razvoja, novih ideja, učenja, susreta, kulturno mjesto, mjesto društvenih događanja. Mi kao Županija dužni smo ulagati prije svega u materijalni standard naših škola. Prepoznali smo da je postojala velika potreba za energetskom obnovom škola, i drugim ulaganjima. Naša zadaća je i nadstrandard o kojem stalno vodimo računa, to je obrazovanje za djecu s teškoćama u razvoju te za darovitu djecu. Bogatstvo ove zajednice je sinergija škole, mještana, Općine, i Županije jer se u toj sinergiji može događati dobra suradnja na dobrobit zajednice. Svih ovih godina i kroz stoljeća to je bilo tako u Konjščini. Želim puno uspjeha u radu, a Županija će kao osnivač i dalje brinuti o vama i pomagati vam – rekla je Petek.


Prof. Dragan Roksandić predstavio je monografiju i povijest mjesta i škole, a potom su učenici izveli bogat kulturno – umjetnički program.


Uoči same svečanosti mogao se ispred škole razgledati STEAM sajam, a u prostorima škole izložba povodom 180. rođendana škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program