Prethodni članak
Sljedeći članak

I Zagorje imalo predstavnicu na državnom izboru Najuzornije hrvatske seoske žene

Veliki pljesak okupljenih u staklenom paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića zaslužila je predstavnica Krapinsko-zagorske županije - Mateja Lesičar iz Lobora


Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki prisustvovala je 19. Izboru najuzornije hrvatske seoske žene, koji je održan u nedjelju, 21. listopada 2018. godine u Zagrebu.

Veliki pljesak okupljenih u staklenom paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića zaslužila je predstavnica Krapinsko-zagorske županije - Mateja Lesičar iz Lobora. Mateja je magistra ekonomije i nositeljica licitarskog obrta, a sa suprugom obrađuje i dva hektara vinograda. Uz radove u obrtu i poljoprivredi, izrađuje zlatovez te izvezuje razne mustre na stolnjacima od kukuruznog platna. Udana je i majka dvoje djece. “Zaista mi je drago što sudjelujem na ovom izboru i predstavljam ne samo sebe, svoje mjesto i županiju, već i svaku onu ženu koja se svojim trudom i radom zalaže za bolje sutra” - ovom je prilikom poručila Mateja Lesičar, koja je na državnom izboru uspješno predstavljala Krapinsko-zagorsku županiju.

Među 20 uzornih seoskih žena iz 14 županija i Grada Zagreba, najuzornijom je proglašena Melita Vrbanek iz Karlovačke županije.

Okupljene su pozdravili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Zdravko Barać te prošlogodišnja pobjednica Renata Bedeković. Predsjednik ocjenjivačkog suda bio je ravnatelj Hrvatske oljoprivredno-šumarske savjetodavne službe Zdravko Tušek.

Izbor je organizirala udruga Uzorne hrvatske seoske žene.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook