Prethodni članak
Sljedeći članak

HŽ objasnile kako je vlak, koji tamo odavno ne prometuje, završio na rivi u Puli


Bizarna nesreća dogodila se se u subotu oko 23 sata na pulskoj rivi kada je vlak naletio na kombi. Još čudnije je to što vlak tim dijelom godinama ne prometuje.

Iz Istarske policije potvrđeno je da je dojava stigla oko oko 23 sata. Sreća u nesreći je da u tom srazu nije bilo ozlijeđenih. Na mjestu događaja okupio se velik broj Puljana koji su u nevjerici promatrali šokantan prozor.

- Što vlak radi ovdje na rivi kada već odavno ne vozi tim dijelom po rivi. Pogotovo putnički vlak koji nikad i nije vozio tim dijelom - rekao je jedan Puljanin za 24 sata.

Iz Hrvatskih željeznica (HŽ) objasnili su da je jučer u 22:23 sati na stajalištu Galižana došlo do kvara oba kompresora vlaka 4717 koji je vozio na relaciji Vodnjan-Pula. Strojovođa je zbog toga zaustavio vlak, nakon čega je zatraženo da se iz kolodvora Pula po njega uputi pomoćna garnitura.

"Tijekom stajanja vlaka, oko 23 sata došlo je do samopokretanja vlaka prema kolodvoru Pula. Vlak je prošao kroz kolodvor i naletio na kombi koji je bio parkiran uz kolosijek koji se ne koristi za željeznički promet. U vlaku su bila četiri putnika, strojovođa i kondukter, od kojih nitko nije ozlijeđen", stoji u odgovoru HŽ-a na upit Dnevnika Nova TV.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook