Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvatska ima najveći pad broja novozaraženih u EU

Strmi pad u Hrvatskoj uslijedio je nakon zatvaranja kafića, restorana i teretana te ograničavanja okupljanja 28. studenog. Njemu je vjerojatno pridonio i prelazak nastave na online koji je uveden 14. prosinca, a u mnogim školama i prije toga


Nakon što je uvela stroge epidemiološke mjere, Hrvatska bilježi najveći pad broja novozaraženih u Europskoj uniji.

Kako prikazuje grafikon stranice Our World in Data, s oko 900 novozaraženih na milijun ljudi 13. prosinca, kada je bila jedna od najgorih u EU, do 11. siječnja Hrvatska je došla na oko 240 slučajeva.

Pritom je posebno važno to što nam pada i broj hospitaliziranih i umrlih. Od 20 umrlih od covida-19 na milijun stanovnika dnevno 21. prosinca, taj broj pao je do 11. siječnja na oko 10, prenosi Index.hr.

Sličan pad bilježi i susjedna Srbija, no u njoj situacija s brojem novozaraženih trenutno nije tako povoljna kao u Hrvatskoj. Ona bilježi oko 320 novozaraženih na milijun stanovnika. S druge strane Srbija s 5 umrlih na milijun bolje stoji od Hrvatske po toj statistici. Stoga nije jasno je li manji broj novozaraženih u Hrvatskoj dijelom rezultat manjeg opsega testiranja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook