Prethodni članak
Sljedeći članak

Horvat: 'U nedjelju glasujte za ljude koji imaju viziju i razmišljaju o prosperitetu Krapinsko-zagorske županije, svake općine i grada'

Ministar Horvat posjetio i Pregradu, Zlatar, Bedekovčinu i Donju Stubicu


U sklopu svog boravka u Krapinsko - zagorskoj županiji, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u utorak je načelnicima deset zagorskih općina dodijelio odluke kojima su odobrena sredstva Ministarstva za sufinanciranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

- Bila je to jedna dobra inicijativa koja je završila odlukama o sufinanciranju iz državnog proračuna.
Kroz natječaj je u aplikaciji bilo oko 390 projekata, a 173 su završila s dodijeljenim odlukama nakon prvog Povjerenstva, no siguran sam da ćemo tijekom godine, prikupivši novac od legalizacije, imati priliku i kroz drugo Povjerenstvo još neke od krapinsko - zagorskih općina popratiti s intenzitetom potpore od otprilike 50-ak posto u odnosu na projektnu dokumentaciju i zatražene iznose – rekao je Horvat.


Ugovori su načelnicima uručeni u Krapinskim Toplicama, nakon čega je ministar u društvu Ernesta Svažića, HDZ-ovog kandidata za župana i kandidatkinje za njegovu zamjenicu Ane Kruhak te državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka, obišao gradove Pregradu, Zlatar i Donju Stubicu te Općine Lobor i Bedekovčinu.


- Ovdje sam ne samo zbog ugovora i ne samo da bi se upoznao s projektima koji se provode, već i da bih dao podršku svim kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima. Upućujem poziv svima koji na to imaju pravo, da ove nedjelje daju glas ljudima koji imaju viziju i koji, kao što smo se danas imali prilike uvjeriti, razmišljaju ne samo o prosperitetu Krapinsko-zagorske županije nego i svake općine i svakog grada ponaosob – rekao je Horvat.


- Imao sam prilike popiti kavu i s našom kandidatkinjom za gradonačelnicu Zlatara i mogu zaključiti da HDZ ovdje ima doista dobar, uhodan tim koji ima i iskustva i mladosti i siguran sam da uz sve ove ljudi koji imaju dozu hrabrosti i veliko znanje i iskustvo, uz potporu s nacionalne razine, Krapinsko-zagorska županija ima perspektiva. Općine u kojima HDZ obnaša vlast vidljivo iskoračuju u segmentu izgradnje, ne samo komunalne, već i jedne druge infrastrukture i ovi natječaji koje raspisujemo idu u prilog tome da se taj infrastrukturni dio dovede u jedno normalno stanje što je prije moguće – rekao je ministar obećavši maksimalan support Ministarstva i cijele Vlade u pronalasku izvora financiranja u razradi projektne dokumentacije, u sređivanju imovinsko-pravnih odnosa, kako bi financijska perspektiva od 2021-2027. na područje sjeverozapadne Hrvatske donijela što više projekata.



Državni tajnik Tušek rekao je da su posljednjih dana na terenu kako bi razgovarali sa svim stranačkim kandidatima te s ljudima koji žele promjene. - Imamo sreću da razgovaramo o temama koje su iz mojeg resora, odnosno iz resora poljoprivrede i ruralnog razvoja. U Donjoj Stubici vidimo nekoliko projekata koji se financiraju iz programa ruralnog razvoja, odnosno Ministarstva poljoprivrede, ali isto tako s našim kandidatom Ivicom Kupinićem, kojem dajem apsolutnu podršku, razgovaramo o svemu onome što će biti budućnost razvoja Donje Stubice. Kad govorimo o općini Bedekovčina, moram reći da je upravo Ministarstvo graditeljstva i državne imovine interesantno i bitno, kako bi se naš projekt Nova Bedekovčina koji priprema naš kandidat za načelnika Željko Odak i realizirao. Tu je i projekt uređenja Bedekovčanskih jezera koji će vlada Andreja Plenkovića ugraditi u razvojni sporazum Sjeverozapad i za koji očekujemo financiranje u narednim godinama – rekao je Tušek i dodao kako mu je drago što je i na ovaj način imao priliku dati podršku i kandidatu za župana Ernestu Svažiću.



Ni Ivica Kupinić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Donje Stubice, nije krio zadovoljstvo što su mu stranačke kolege došle pružiti potporu.
-Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što su nas danas ovdje posjetili ministar Horvat i državni tajnik Tušek. Zajedno sa svojim timom, upoznao sam ih s projektima koje planiramo realizirati ovdje u Donjoj Stubici kada 16. svibnja pobijedimo na izborima – rekao je Kupinić.

Zadovoljan i ovakvom vrstom potpore je i aktualni načelnik Općine Krapinske Toplice te kandidat za krapinsko-zagorskog župana Ernest Svažić.
-Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine i Ministarstvo poljoprivrede za nas su iznimno važni, kad je u pitanju stavljanje imovine bilo države, bilo jedinica lokalne samouprave, u funkciju razvoja. Vjerujem da obojica, ministar i državni tajnik mogu posvjedočiti da sve kandidatkinje i kandidati HDZ-a s kojima smo danas uspjeli na terenu komunicirati imaju vrlo jasne programe i svojim programima uistinu imaju predviđeno stavljanje te imovine u funkciju – poručio je Svažić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook