Prethodni članak
Sljedeći članak

HNS KZŽ: ‘S novim idejama na dobrom smo putu, a naš najveći koalicijski partner trenutno su birači’

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati, ŽO Krapinsko - zagorske županije, održala je konferenciju za medije, s temom predstojećih lokalnih izbora, stanju obnove potresom oštećenih objekata i drugim temama


Predsjednik ŽO HNS-a KZŽ Robert Šplajt na konferenciji za novinare u Krapini čestitao je novoizabranom predsjedniku HNS-a Stjepanu Čuraju i novoizabranom predsjedniku Središnjeg odbora HNS-a Jasminu Krizmaniću.

 

- Siguran sam da smo dobili mladog i ambicioznog predsjednika koji će HNS opet odvesti na onaj put kojim HNS treba i ići i da ćemo opet steći ono povjerenje građana koje smo uvijek imali. Siguran sam i da s ovim novim idejama smo na dobrom putu. Mi Zagorci smo dobili pažnju u nacionalnoj središnjici gdje sam siguran da će nas Jasmin jako dobro predstavljati – rekao je Šplajt. HNS KZŽ se isto kao i HNS na nacionalnoj razini priprema za lokalne izbore i uskoro će predstaviti listu s kandidatima. - Pripremamo se u svim podružnicama koje su aktivne u našoj županiji, a ima ih 24. Sve podružnice će sigurno dati kandidate za načelnike/gradonačelnike, a isto tako i za predsjednike općinskih ili gradskih vijeća i vijećnike. Svugdje imamo neku priču i bit će sastavljena jedna jako dobra lista s odličnim kandidatima, kandidatom za župana i Županijsku skupštinu. Ovu novu politiku ćemo demonstrirati javnosti i naravno steći povjerenje birača. Što se tiče nekih koalicija, moram spomenuti da trenutno naš najveći koalicijski partner su birači, a ti birači sam siguran da će nas i podržati u našem nastojanju da napravimo čim bolji rezultat na ovim lokalnim izborima – poručio je Šplajt.

 

Potpredsjednik ŽO HNS-a KZŽ i dožupan za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek rekao je da s novoizabranim predsjednikom imaju izvrsnu suradnju i da se na terenu osjete dobre vibracije. – Aktivirane su neke teme na niovu države, koje su bitne i za područje KZŽ, jedna od tih tema je i potres. Mislim da svi zajedno možemo doprinijeti da se sve to skupa poboljša. Najbitnije da sve HNS – ove općine i ministarstva nikakvih repova ni priča iza sebe i vide se rezultati, pa ne treba u ovoj COVID situaciji zaboraviti ni školu na daljinu, što je bio projekt naše ministrice – rekao je Ferek – Jambrek.

 

Jasmin Krizmanić, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i načelnik Gornje Stubice, općine koja je u Krapinsko – zagorskoj županiji najviše stradala u potresu, odnosno ima najveći broj oštećenih kuća, ukupno 283 objekta, iznio je problem o velikom broju nelegaliziranih kuća. - Među ta 283 objekta je veliki broj objekata koji nisu legalizirani. Mi jesmo legalisti i za to da se trebaju poštivati važeći zakoni, no u ovakvoj situaciji treba voditi računa o tom jednom socijalnom elementu i pomoći tim ljudima, kako se ne bi osjećali zapostavljeni. Među tim ljudima vlada jedna traumatična situacija. Ne znaju gdje su i na koji naći si pomoći. Vjerujte, da su imali novaca legalizirali bi svoje kuće. Država i ministarstvo trebaju iznnaći model i pomoći tim ljudima. Godinu je dana od potresa – apelirao je Krizmanić.

 

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj, rekao je da je došao dati bezrezervnu podršku ŽO HNS – a. –HNS se okreće svojim korijenima, onome gdje smo najbolji, a to je komunikacija s građanima, isporučivanje rezultata građanima. Konzultacije su u tijeku i u sljedećim tjednima objavljivat ćemo imena naših kandidata i očekujemo kako na cijelom SZ Hrvatske, i u KZŽ dobre rezultate – rekao je Čuraj, istaknuvši da izlaze pred ljude s novom politikom, novi smjerovima, a prije svega iskrenošću prema građanima koju oni vrlo dobro detektiraju. Naveo je i neke konkretne projekte, poput nacionalnog projekta sufinanciranja predškolskog odgoja od strane države. - Obrazovanje mora biti svima dostupno, pa i predškolsko – rekao je. Dodao je da postupak obnove nakon potresa ide preposoro. – Tematiku nelegaliziranih objekata ćemo uputiti prema nadležnom ministarstvu da se otvori postupak legalizacije za područja pogođena potresom – dodao je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook