Prethodni članak
Sljedeći članak

HNS KZŽ: ‘S novim idejama na dobrom smo putu, a naš najveći koalicijski partner trenutno su birači’

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati, ŽO Krapinsko - zagorske županije, održala je konferenciju za medije, s temom predstojećih lokalnih izbora, stanju obnove potresom oštećenih objekata i drugim temama


Predsjednik ŽO HNS-a KZŽ Robert Šplajt na konferenciji za novinare u Krapini čestitao je novoizabranom predsjedniku HNS-a Stjepanu Čuraju i novoizabranom predsjedniku Središnjeg odbora HNS-a Jasminu Krizmaniću.

 

- Siguran sam da smo dobili mladog i ambicioznog predsjednika koji će HNS opet odvesti na onaj put kojim HNS treba i ići i da ćemo opet steći ono povjerenje građana koje smo uvijek imali. Siguran sam i da s ovim novim idejama smo na dobrom putu. Mi Zagorci smo dobili pažnju u nacionalnoj središnjici gdje sam siguran da će nas Jasmin jako dobro predstavljati – rekao je Šplajt. HNS KZŽ se isto kao i HNS na nacionalnoj razini priprema za lokalne izbore i uskoro će predstaviti listu s kandidatima. - Pripremamo se u svim podružnicama koje su aktivne u našoj županiji, a ima ih 24. Sve podružnice će sigurno dati kandidate za načelnike/gradonačelnike, a isto tako i za predsjednike općinskih ili gradskih vijeća i vijećnike. Svugdje imamo neku priču i bit će sastavljena jedna jako dobra lista s odličnim kandidatima, kandidatom za župana i Županijsku skupštinu. Ovu novu politiku ćemo demonstrirati javnosti i naravno steći povjerenje birača. Što se tiče nekih koalicija, moram spomenuti da trenutno naš najveći koalicijski partner su birači, a ti birači sam siguran da će nas i podržati u našem nastojanju da napravimo čim bolji rezultat na ovim lokalnim izborima – poručio je Šplajt.

 

Potpredsjednik ŽO HNS-a KZŽ i dožupan za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek rekao je da s novoizabranim predsjednikom imaju izvrsnu suradnju i da se na terenu osjete dobre vibracije. – Aktivirane su neke teme na niovu države, koje su bitne i za područje KZŽ, jedna od tih tema je i potres. Mislim da svi zajedno možemo doprinijeti da se sve to skupa poboljša. Najbitnije da sve HNS – ove općine i ministarstva nikakvih repova ni priča iza sebe i vide se rezultati, pa ne treba u ovoj COVID situaciji zaboraviti ni školu na daljinu, što je bio projekt naše ministrice – rekao je Ferek – Jambrek.

 

Jasmin Krizmanić, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i načelnik Gornje Stubice, općine koja je u Krapinsko – zagorskoj županiji najviše stradala u potresu, odnosno ima najveći broj oštećenih kuća, ukupno 283 objekta, iznio je problem o velikom broju nelegaliziranih kuća. - Među ta 283 objekta je veliki broj objekata koji nisu legalizirani. Mi jesmo legalisti i za to da se trebaju poštivati važeći zakoni, no u ovakvoj situaciji treba voditi računa o tom jednom socijalnom elementu i pomoći tim ljudima, kako se ne bi osjećali zapostavljeni. Među tim ljudima vlada jedna traumatična situacija. Ne znaju gdje su i na koji naći si pomoći. Vjerujte, da su imali novaca legalizirali bi svoje kuće. Država i ministarstvo trebaju iznnaći model i pomoći tim ljudima. Godinu je dana od potresa – apelirao je Krizmanić.

 

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj, rekao je da je došao dati bezrezervnu podršku ŽO HNS – a. –HNS se okreće svojim korijenima, onome gdje smo najbolji, a to je komunikacija s građanima, isporučivanje rezultata građanima. Konzultacije su u tijeku i u sljedećim tjednima objavljivat ćemo imena naših kandidata i očekujemo kako na cijelom SZ Hrvatske, i u KZŽ dobre rezultate – rekao je Čuraj, istaknuvši da izlaze pred ljude s novom politikom, novi smjerovima, a prije svega iskrenošću prema građanima koju oni vrlo dobro detektiraju. Naveo je i neke konkretne projekte, poput nacionalnog projekta sufinanciranja predškolskog odgoja od strane države. - Obrazovanje mora biti svima dostupno, pa i predškolsko – rekao je. Dodao je da postupak obnove nakon potresa ide preposoro. – Tematiku nelegaliziranih objekata ćemo uputiti prema nadležnom ministarstvu da se otvori postupak legalizacije za područja pogođena potresom – dodao je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti za vožnju povoljni su u cijeloj zemlji. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji tijekom dana mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. A1 Zagreb-Split-Ploče: -zbog izv...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program